Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten

FAQ

Any questions? Hier vind je de meest gestelde vragen over recepten,  Powerfood lifestyle en many more!

Powerfood Lifestyle

Powerfood is voeding die een positief effect heeft op je lichaam en je gezondheid. Voeding waar je lichaam écht iets mee kan! Geen lege calorieën, maar gezonde voedingsstoffen die je nodig hebt om je goed en fit te voelen. Voeding waar je lichaam écht goede energie van krijgt. Powerfood-producten bevatten geen kleurstoffen, zijn vrij van gifstoffen en andere ingrediënten die voor een langere houdbaarheid zorgen, en zijn het liefst biologisch gemaakt. Powerfood draait om eten in zijn meest pure vorm. En dat hoef je niet eens ver weg te zoeken; Powerfood vind je gewoon in de supermarkt! Wat dacht je bijvoorbeeld van broccoli, citroenen, hennepzaad, appels, linzen…

Onze Powerfood-recepten zijn gebaseerd op whole foods: 100% voedzaam, groen, zo veel mogelijk glutenvrij en zonder koemelk. Oftewel eerlijk, eenvoudig, voedzaam, onbewerkt en lekker eten, waar je lichaam een dansje voor doet!

Veel mensen verwarren Powerfood met ‘superfood’ maar eigenlijk zijn deze twee niet identiek hetzelfde. Wel kan superfood een deel uitmaken van Powerfood. Powerfood zijn recepten en ingrediënten gebaseerd op whole foods; producten in hun meest pure, onbewerkte vorm en waar dus niets naars aan wordt toegevoegd. De term superfoods wordt dan weer gebruikt als een verzamelnaam voor een reeks planten en vruchten die een zeer hoge (super hoge) concentratie aan essentiële voedingsstoffen bevatten. Rens gebruikt het dus wel af en toe als aanvulling en ingrediënt binnen een Powerfood lifestyle, omdat ze gezond zijn, maar Powerfood omvat nog zo veel meer! Powerfood gaat namelijk vooral om het puur eten, het bewust worden van je voeding en al de positieve eigenschappen voor je lichaam, het met liefde klaarmaken van je maaltijden die goed voor je zijn,… zodat het écht een soort levensstijl wordt!

Ja, het vergt iets meer van je, dat klopt. Je moet iets meer ingrediënten in huis halen, je werkt met meer verschillende kruiden en er zit veel meer variatie in, wat uiteraard gezonder is! Maar toch is het iets waar je op een andere manier tegenaan kunt kijken. Is het die paar extra minuten niet waard? Hoe lang duurt het om een niet verse pizza op te warmen? Om unhealthy fastfood te gaan halen? Misschien kun je met die tijd toch iets goed voor je lichaam doen en vers koken  Het is echt een levensstijl, doe het stapje voor stapje en kijk welk effect het geeft op je gezondheid. Ik weet het zeker dat je je beter gaat voelen en dat je het naderhand niet anders meer zal willen.

Dat is niet altijd even makkelijk. Vooral als je veel on the road bent. De boodschap is dan evengoed om vooruit te denken en goed te plannen, want to go-winkeltjes verkopen niet de meest gezonde producten. Zorg dat je thuis je voeding voorbereidt. Als je veel vliegt; neem altijd een gezonde reep mee, een home made wrap en voldoende water. Zo hoef je niet per se te eten wat ze in het vliegtuig serveren. (Nog meer tips this way : bon voyage Gelukkig begint onze maatschappij steeds meer aandacht te hebben voor Powerfood. Je kunt steeds meer verse (en biologische) producten kopen in een to go-stalletje, maar helaas overheerst de wereld van voorverpakte voeding nog wel. Het gaat allemaal om de juiste keuzes maken en daar hoop ik je met mijn website en kookboeken mee te helpen. Ja, het is lastig als je 60 uur in de week werkt, dat vind ik soms ook, maar it’s so worth it! Je krijgt zoveel meer energie en je voelt je daardoor beter op je werk, in de sportschool en in de keuken.

Ja, zeker! Er zijn zoveel heerlijke Powerfoods met elk hun eigen empowering voordelen. Alleen is het in het begin van je Powerfood lifestyle soms moeilijk om alles onmiddellijk te kennen. Dat is dan ook één van de hoofdredenen voor het schrijven van de Powerfood boeken: Powerfood en Powerfood: Van Friesland naar New York en , het maken van de recepten op deze site en mijn blogs. Zo leer je mijn Powerfoods kennen. Omdat ze zo ontzettend goed voor je zijn, en omdat je snel beseft welke heerlijke en gemakkelijke gerechten je ermee op tafel tovert. In mijn eerste boek staat achteraan een lijst met weetjes over de ingrediënten. En ook op de blog geven wij zo vaak mogelijk tips aan jullie mee. Leer hier  en Lees hier So don’t worry als je ze niet allemaal kent. Het komt vanzelf!

Tip : begin eerst met het aanschaffen van slechts enkele dingetjes. Je hoeft heus niet direct je voorraadkast vol te stouwen. Kokosolie, boekweit, moerbeien, wijnsteenbakpoeder,… en vooral veel vers fruit en groenten. De basics voor een Powerfood kitchen! Eens je hiermee bekend bent, dan ga je over naar het volgende, en gauw kan je al lang niet meer zonder. Zo vul je langzaamaan je kast. Voor een happier en healthier you (I promise !). Ook blijf ik er altijd voor zorgen dat, waar het kan, alternatieven voorzien zijn, of een aanduiding van wat je eventueel kan weglaten. Zonder aan smaak in te boeten of course!

Powerfood is het pure, onbewerkte, verse eten waar je lijf helemaal happy van wordt. Je kunt Powerfood dus bijna overal kopen. Op de markt, in de biologische supermarkt, natuurvoedingswinkels, in lokale winkeltjes… Of je verbouwt het in je eigen moestuin. Voor bepaalde recepten moet je misschien soms naar verschillende winkels en soms heb je wat specifieke ingrediënten nodig (bijvoorbeeld arrowroot, wijnsteenbakpoeder of kikkererwtenmeel), maar die zoektocht naar de meest gezonde voeding is ook juist wel leuk! En als je eenmaal weet waar je moet zijn gaat het vanzelf. Lees hier over de meest ‘gekke’ Powerfoods en waar je die kunt kopen.

Je hoeft echt geen bergen geld aan gezond eten te spenderen maar helaas kost het toch wat meer. Powerfood zoals verse groenten, fruit, zilvervliesrijst etc. kunnen net iets meer kosten dan groente uit een potje, vage vleesballetjes in saus of witte rijst. Bedenk dan wel even dat je hier echt nog veel meer voor terugkrijgt! Je voelt je fit, je lichaam is helemaal happy en dat betekent dat jij dat ook wordt! Daar betalen wij toch echt graag wat meer voor! Maar vanwaar dan eigenlijk die meerprijs? Vaak heeft het te maken met massaproductie en de manier waarop producten bewerkt worden.

Powerfood Kitchen Tips & Tricks

Recepten als de ontbijtmuffins, breakfast cake en het amandel-pompoenbrood kan je buiten de koelkast twee dagen bewaren. Invriezen kan ook, dan zijn ze één tot twee maanden houdbaar. (Tip: vries voorgesneden in, dan kan je er steeds één plak uithalen). Crunchy crackers kun je vijf dagen bewaren buiten de koelkast, maar niet invriezen. Let er bij brood en muffins op dat je het goed afgesloten bewaart, bijvoorbeeld in een plastic bak met deksel.

De kickstart is maximaal twee dagen in de koelkast te bewaren. Het is niet ongezond om het recept nog een aantal dagen later te eten, maar hoe verser, hoe lekkerder.

De meeste snacks zijn maximaal twee weken te bewaren in de koelkast en vier tot zes weken in de vriezer. Droge snacks (zoals muffins) kan je het best buiten de koelkast bewaren. De raw oreo’s blijven wel het lekkerst in de koelkast. Als je ze in een afgesloten bak of blik doet, zijn ze een week houdbaar. Je kunt al deze snacks ook invriezen en dan binnen zes weken gebruiken.

De spreads en sauzen kan je vijf tot zeven dagen bewaren in de koelkast, in een afgesloten bakje (luchtdicht). Wanneer je een klein laagje olijfolie bovenop de pesto sprenkelt, blijft het nog langer lekker. Op de gele sambal kan je een klein laagje sesamolie schenken. Zo kan je de sambal zeker twee maanden in de koelkast bewaren. Als je het dan weer gebruikt, moet je wel even goed roeren. Notenpasta’s hoef je niet in de koelkast te bewaren. Deze kan je het best in een luchtdicht potje doen en donker bewaren. Dan blijft het zeker een maand goed. Na een maand kan je zelf kijken, ruiken en proeven of de smaak en structuur niet is veranderd. Dit soort pasta’s zullen niet snel bederven, maar kunnen wel wat droog worden. Nog een tip voor de chocoladepasta: bewaar het potje op z’n kop. Dit helpt het vet beter te verdelen, waardoor het lekker smeerbaar blijft. Als het wat droog wordt, voeg er dan een klein scheutje hazelnootolie aan toe en roer goed door.

Verse soepen kun je maximaal vier dagen in een gesloten bak of pan bewaren in de koelkast. Ook kun je soep gemakkelijk invriezen. Eet het dan binnen een maand op. Smoothies en sapjeskun je maximaal twee dagen in een afgesloten fles of beker bewaren in de koelkast, of maximaal twee weken in de vriezer. Vers blijft natuurlijk wel het allerlekkerst.

Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het soort oven waarin je bakt. Sommige ovens zijn krachtiger dan anderen.

Bij recepten zoals de ontbijtmuffins kan het mengsel zwaarder worden als je twee grote bananen hebt gebruikt, in plaats van kleintjes. Minder banaan toevoegen zal je deeg beter laten rijzen. Wat ook kan helpen is een extra ei toevoegen of met hetzelfde recept 6 muffins maken in plaats van 10.

Bij het amandel-pompoenbrood kan je de volgende keer twee theelepels wijnsteenbakpoeder gebruiken in plaats van één. En dit recept rijst het beste in een cake- of broodvorm van 15 cm, niet groter. Tip: kijk altijd na 30 minuten even hoe het brood eruit ziet. Als de bovenkant donker begint te worden, kun je het afdekken met aluminiumfolie en de laatste 15 minuten afgedekt afbakken.

Banaan is vanwege zijn smaak en structuur niet eenvoudig weg te laten. Je kunt banaan op verschillende manieren in recepten gebruiken en daarom is het van belang eerst te beoordelen wat de functie van banaan is in het gerecht. Een banaan wordt gebruikt als zoetmiddel, bindmiddel of voor een romige structuur.

Als je banaan wilt vervangen in smoothies kan je dit het beste doen met notenpasta. Neem dan ongeveer twee eetlepels notenpasta ter vervanging vanéén banaan. Notenpasta is minder zoet dan banaan, dus je kan eventueel een theelepel honing toevoegen om het zoeter te maken. Door banaan te vervangen door notenpasta wordt het volume van een smoothie wel kleiner, dus je kan eventueel extra (kokos)water, vers sap of plantaardige melk toevoegen.

In bakgerechten (muffins, brood) kun je banaan goed vervangen door (zelfgemaakte) appelmoes. Let op, appelmoes is natter dan bananenpuree dus wellicht wil je er iets minder van gebruiken en eventueel fijngehakte dadels aan toevoegen voor iets meer zoetkracht.

Noten zijn te vervangen door pitten en zaden, zoals pompoen- en zonnebloempitten of lijnzaad.

Als het beslag te droog of korrelig blijft, kan je een aantal eetlepels plantaardige melk of een theelepel kokosolie toevoegen en even goed roeren. Meestal helpt een scheutje amandel-, spelt- of rijstmelk al voldoende. Bekijk hier het recept.

Voor de kikkererwtensnack kan je kikkererwten uit pot gebruiken. Deze zijn al geweekt. Als je ongeweekte kikkererwten gebruikt, moeten ze nog drie tot vier uur weken. Je hoeft dan ook wat minder te gebruiken (ong. 150 g), omdat ze door het weken in gewicht toenemen.

Wijnsteenbakpoeder en zwarte moerbeien koop je bij natuurwinkels (zoals Ekoplaza). Je kan het ook op internet bestellen. Je kan moerbeien eventueel ook vervangen door ander gedroogd fruit, zoals gojibessen, cranberry’s, rozijnen, krenten of abrikozen.

Ik heb er bewust voor gekozen om bij mijn recepten geen nadruk te leggen op de exacte hoeveelheid koolhydraten en vetten etc., omdat daar anders teveel focus naar uitgaat. In mijn visie is het vooral belangrijk dat je gezond en puur eet en geniet van lekker, verantwoord eten.

Ik weiger calorieën bij recepten te zetten, ook al vragen jullie er soms naar. Calorieën scheppen een vals gevoel van controle, maar ze leren je niet gezond te eten. Evengoed kan je zogezegd de ‘juiste hoeveelheid’ calorieën binnen krijgen met alleen maar suiker en ongezond vet. Leer beter naar je lichaam luisteren: wanneer ben je verzadigd, waar heeft mijn lichaam behoefte aan. Voed je jezelf met gezonde, lekkere maaltijden, dan voel je vanzelf dat je je beter gaat voelen. Maar evengoed mag je ook eens naar je lichaam luisteren als het zin heeft in frietjes en een cocktail. Geniet er dan ook van, zonder schuldgevoel. Probeer de volgende dag de draad weer op te pakken.

Het is een hele klus, maar je kan eventueel de voedingswaarden per recept wel zelf berekenen via speciale websites voor voedingswaarden.

Een sapcentrifuge is speciaal gemaakt om perfect gefilterde sappen mee te maken. Je hoeft het fruit niet eerst te schillen, je kan een appel er bijvoorbeeld zo met klokhuis in doen.

Zelf zijn we fan van de slowjuicer. Ook daar kan het fruit gewoon met schil in, maar door de langzame en koude manier van persen blijven er meer voedingsstoffen en vitaminen behouden (een normale sapcentrifuge draait snel rond waarbij verhitting plaats vindt). Daarnaast heeft een slowjuicer ook meer sapopbrengst dan een sapcentrifuge.

Hier vind je meer informatie over verschillende soorten keukenmaterialen.

En more

Vind je je antwoord hier niet terug, browse gerust door de website voor nog meer tips en tricks. En je kan natuurlijk ook altijd een comment achterlaten op instagram: @powerfoodies of facebook Als wij daar niet meteen antwoorden, dan zijn er vaak andere powerfoodies die je graag verder helpen! Vind je echt niet wat je zoekt? Neem dan hier contact met ons op.

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

De frisse en mooiste citruscake staat nu op renskroes.com, link in bio! Mjammmmmm ;) ...

After rain comes sunshine & no rain, no flowers… 🌻👇🏽

Werd de laatste maand even in het diepe gegooid. Maar nu heb ik weer wat meer lucht. Net de laatste 2 recepten van de 88 van mijn kookboek ‘ So Simple’ naar mijn redacteur gestuurd. Wat een bevalling maar hey nu voelt het dat ik weer wat extra oxytocine heb aangemaakt. Het was het allemaal waard. Wohooooo! Nu weer extra ruimte voor schrijfwerk, ontspanning (ruimte voor creativiteit) en de market :)
Trouwens als je mijn boek aan wil schaffen dan zou ik sowieso tamari, ahornsiroop, bouillonpoeder (gistvrij) en kokosmelk in huis halen. Mijn favorites! (Info komt ook allemaal in boek, hfst 1)
Wat voor ingrediënten zijn jouw favs?

📷 @anne_timmer
...

Hierbij een lekkere crispy, gezond & makkelijke salade for tonight of wanneer je er maar zin in hebt. Wij maakten 'em vandaag met team @powerfoodies en we loved it ;) Happy prepping! En de hele video vind je op mijn tiktok account @renskroes -x- Rens

Ingrediënten
½ rode kool
200 g mais
200 g wortel
15 g koriander
2 bosuien
1 el sesamzaad

Ingrediënten dressing:
2 el mayonaise
1 el tamari
sap van een halve citroen of limoen
¼ tl gemalen zwarte peper

1. Snijd de rode kool in dunne plakken, rasp de wortel en snijd de bosui en koriander fijn.
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom, voeg alle groenten eraan toe en hussel dit door elkaar.
3. Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de salade en serveer dit kleurrijke feestje in een grote kom!
4. Nog lekkerder met een lepeltje Gucot notenpasta, nommm!
...

Mijn focus was verantwoordelijkheid nemen en om zelfstandig te zijn (én dat ook te voelen). Mission accomplished en nog nooit zo verbonden gevoeld met deze twee mooie bijzondere vrouwen. ...

Hooi, even een berichtje van mij. Het is april, busy en het voelt alsof de tijd vliegt. Ik sta geen moment stil door mijn kleine dreumes die mij lekker wakker houdt. Ook sta ik uren voor kookboek ‘So Simple’ in de keuken omdat het einde in zicht is. En dan heb ik het nog niet eens over het runnen van de @powerfoodies shop ;) Drink non-stop matcha en het is even chaos maar in de goede zin. Het is een bijzondere tijd dus ik neem ook rust om het te verwerken want het gaat voorbij en ik weet zeker dat ik over een aantal jaren met heimwee terugkijk zoals dit moment die ik gister deelde op mijn stories:

“ Ik kreeg net opeens een huilbui. Ik keek naar mijn mooie, kleine, pure dreumesje die ‘jumpy jump’ riep en ingesmeerd en al op bed stond te springen. En daarna zei ze: “bobby”? Dat was namelijk het laatste onderdeel van ons avondritueel. Opeens kwam de gedachte dat deze tijd snel voorbij gaat. Een prachtige intensieve, waardevolle periode van dit gezonde mormeltje. Ik drukte haar stevig tegen mij aan en zei, “ja skat, do kreist de bobby”(borst). Ik gaf haar drinken en na een tijdje zei ze: “klear”. Ze deed mijn shirt naar beneden en ging slapen. We laten los
en we bouwen af als eenheid, iedere dag. En dan is nou net dat loslaten een aandachtspuntje voor mij. Dank je wel voor de trigger lieve MJ. Soms wil ik dat het allemaal stilstaat maar het enige wat ik kan doen is bewust genieten en je vertroetelen.”

Ik laat de emoties er zijn zodat ik de pieken goed op kan vangen en daardoor tot een grotere bewustzijnsgroei kom. Het is vaak heel bijzonder en af en toe pijnlijk maar ook zo fijn om golven te maken door mezelf te zijn, just like the moon ;) !

Stop jij je emoties weg? Of laat jij ze ook stromen? –x- Rens
...

Intuïtief eten. Ik ben opgegroeid in een “bewust” gezin, dus alles kwam ter sprake en er werden vragen gesteld. Zowel op mentaal, emotioneel, spiritueel én fysiek niveau. Dat bewustwordingsproces ben ik blijven aangaan en kon op een gegeven moment goed op mijn lichaam vertrouwen. Dat ging zeker met ups en downs en heb onder begeleiding van een trainer ook zeker wel wat voedingsschema’s opgesteld want dat hielp in de bewustwording. Ik ging nog schoner leven (key!) en werd meer helder van geest zodat ik makkelijker naar mijn interne signalen kon luisteren. Al vele jaren vertrouw ik nu o.a. op mijn interne honger- en verzadigingssignalen en dat mijn lichaam mij vertelt wanneer, wat en hoeveel ik moet eten (er zijn natuurlijk uitzonderingen, hehe). Net als een kind eigenlijk want we zijn er mee geboren maar die verdwijnt naar mijn mening zodra we in een systeem terechtkomen waar er te weinig op die bovenstaande niveaus wordt gefocust. Dit is de reden dat ik geen emotionele eter ben want ik pak de bron aan van de emotie. Door mijzelf b.v. de vraag te stellen: waarom heb ik zin in zoet? Hier zit meestal wat achter. Als je dat weet en je maakt de beslissing om het wel of niet te nemen, krijg je ook geen schuldgevoelens. En daardoor leef je vrijer en zonder kaders en beperkingen. Geef jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten, verdiep je in de power of food, ga lekker bewegen, heb je lichaam lief en ga vooral lekker kokkerellen zodat je je nog bewuster wordt over het mooie van voeding. Jij kan dit! –x- Rens @powerfoodies ...

Morgen deel ik Maya’s favoriete happies met de ‘So Simple’ familie. Dus als je zin hebt in wat baby/peuterfood inspo, pre-order dan mijn boek alvast zodat je deze drie recepten morgen in je inbox hebt (en natuurlijk de andere aankomende nieuwsbrieven). De link om te bestellen vind je in mijn bio, stories of ga gelijk naar renskroes.com 🌻 x Rens ...

Sending love and light to all of you, x MJ & R 💫 ...

In welk hokje zou jij mij duwen als het gaat om wat ik eet? Vegan? Vega? Of klei? Hahahaha.
Ik eet waar mijn lichaam (echt, maar dan ook ECHT en dus niet easy way out zoals junkfood) naar vraagt en dat is meestal een vegetarische hap met veel groente en koolhydraten maar soms ook wel orgaanvlees (sporadisch), kippen(bouillon) en een friet met een klodder mayo (iets vaker hehe). Wat ik vooral niet eet is troep zoals (vega(n) burgers met 1000 ingrediënten, iets wat 100 jaar goed blijft, al die enummer shit en junk wat ik niet uit kan spreken. Heel simpel eigenlijk wel. Dus nee, geen vega, pescetariër, vegan whatever. Nee, geen hokkie. Ik voed mij met eten wat zoveel mogelijk dichtbij de natuur staat (dat kan namelijk een grote verandering teweeg brengen in hoe je denkt, eruit ziet en voelt, ja hoor echt :) Zullen we stoppen met elkaar te labelen? En proberen om buiten de kaders te denken? En dan ook minder te oordelen? Het is allemaal oké. One love! X #renskroes @powerfoodies
...

Bloemkoolsteak | Mjam, echt een makkelijk, gezond en fancy recept die je zo op tafel zet. ‘One of my faves’! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Sla de foto op zodat je ‘em binnenkort (of vanavond?) kan maken 👇🏽

Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 el olijfolie, voor bakken
- 1 tl kerriepoeder
- Snuf keltisch zeezout
- 1/4 tl zwarte peper
- 2 handjes peterselie, fijngehakt

Dressing:
- 4 el Gucot Tahin
- 1 el citroensap
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 75 ml water
- Snufje keltisch zeezout
- 1 tl ahornsiroop

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C
2. Snijd de bloemkool in plakken van ca. 2 cm dik en leg op een bakplaat met een bakpapiertje eronder.
3. Meng de olijfolie en kerriepoeder en verdeel het mengsel over de plakken bloemkool. Bestrooi met peper en zout.
4. Bak de bloemkool voor 25 à 30 minuten gaar in de oven en draai om op de helft.
5. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
6. Leg de plakken bloemkool op een mooi bord, giet de dressing eroverheen en bestrooit met wat peterselie.
7. Enjoy! :)
...

We hadden een smoothie op de vroege vanochtend. 3 stengels bleekselderij, kwart romaine sla, handje bevroren mango, halve citroen, banaan en wat havermelk. Yea 💪🏽 We gaan zo een broodje met geitenkaas en omelet (+dadels, check recept @powerfoodies) maken. Jij?

Duurzaam rietje by @powerfoodies
...

Ik sta de laatste tijd constant ‘aan’ omdat het even niet anders kan. Zo is het nou eenmaal en het gaat wel weer een keer over maar voorlopig niet. Dat is toch wel de realiteit en het leven soms met een eigen onderneming. Je werkt door tot laat en je staat op en knalt! No excuses. Dat luie beestje in mij (hello stier!) wordt nu iedere keer wakker geschud en hierdoor is mijn leven nooit never ever saai! Zal ik waarschijnlijk wel naar mij toe hebben getrokken als je het van de ‘law of attraction’ oogpunt bekijkt. Misschien verlangde ik hier wel naar? Hahahaha.
Maar ik merk wel, hoe gek het ook klinkt, dat ik er over het algemeen rustig onder ben. Alsof ik in een film zit, haha. Wie heeft dit ook?

Hey maar anywayyyy, ook even een So Simple update. Het gaat lekker. Bijna iedere dag (soms 2-3 keer na fail!) maak ik een nieuw, simpel en gezond recept en daardoor zit ik nu al op de helft. Het is zo lekker allemaal en ik ben blij dat ik weer een prachtig kookboek mag maken. Het proces is echt magisch en ik geniet hier van. -x-
...

Golden Milk gemaakt met de Golden Spices Mix - 3 maal per week in de avond. Why? Het werkt ontstekingsremmend en het is een sterke antioxidant + antibacterieel 🦁 #foodforthought ...

De duurzame en gerecyclede sieraden van @golldjewelry hebben voor mij een emotionele waarde en ik draag ze voor het leven mede dankzij hun verhaal. Er gaat ook €10,- van de aankoop naar @solidaridadnl. Het is dus een prachtig cadeau om te geven, ook aan jezelf ;) ...

WAT ZIJN JOUW ULTIEME HEALTHBOOSTERS? 👇🏽 | Ik ben alweer twee weken in Nederland en gelijk aan de slag gegaan met koken voor ‘So Simple’. Heerlijk al die eenpansgerechten. Wha! (Nog minder dan 9 maanden jongens en dan heb je de 88 Powerfood recepten in je handen ;))

Ik voel 'em wel, die droge huid na vliegen en overgang tropisch weer naar grijs en koud. Dus ben mijn health weer even een extra boost aan het geven en ik dacht ik zet even op een rijtje.

Ik ben weer aan het oilpullen. Ik drink iedere ochtend een glas water met 1 el appelazijn, zorg ervoor dat ik alkalische eet (minder pasta, koffie, brood etc), maak zo vaak mogelijk een groen sapje, stretch en neem een koude douche iedere ochtend, slik vitamine D3 + K3, spirulina, vitamine C, weerstandssupplement en high vilality Rejuvenation. Ik slaap 8 uren (wel gebroken, hi Maya) en neem een golden milk met mijn eigen Gucot Golden Spices Mix 4 keer in de week. Dat is waar ik nu even op focus. Veranderd ook vaak weer. Volgende week ga ik bijvoorbeeld wat vaker sporten want dat is het laatste jaar er echt niet van gekomen.

Voor iedereen weer anders.
Wat is jouw gezondheidsbooster? 😂👇🏽

📷 @emmapeijnenburg
👗 @rensvdploeg
...

De cultuurverschillen zijn het meest uitdagend binnen ons gezin maar ook het meest verrijkend! (Kijk waar ik nu ben?;)) Door de relatie ben ik nog meer out of de box gaan denken en kan ik zoveel van al mijn programmeringen loslaten. Want wat is goed of fout? Dom of slim? Handig of onhandig? Bestaat dat? Wat is mijn projectie? En is wat mij is aangeleerd het beste? Of denk ik dat omdat het zo diep geworteld zit?

Door mijzelf dit soort vragen te stellen kan ik steeds beter met een open blik naar de wereld kijken en ga ik veel lichter door het leven. Mijn waarheid hoeft niet die van jou te zijn of andersom. Dus eigenlijk bestaat het niet. Als je het zo ziet, zit er geen of minder oordeel op en is het wat het is. Het zijn. Alleen maar liefde. Heerlijk! Ben er nog nog niet maar working on it ;)
...

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!