Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten

FAQ

Any questions? Hier vind je de meest gestelde vragen over recepten,  Powerfood lifestyle en many more!

Powerfood Lifestyle

Powerfood is voeding die een positief effect heeft op je lichaam en je gezondheid. Voeding waar je lichaam écht iets mee kan! Geen lege calorieën, maar gezonde voedingsstoffen die je nodig hebt om je goed en fit te voelen. Voeding waar je lichaam écht goede energie van krijgt. Powerfood-producten bevatten geen kleurstoffen, zijn vrij van gifstoffen en andere ingrediënten die voor een langere houdbaarheid zorgen, en zijn het liefst biologisch gemaakt. Powerfood draait om eten in zijn meest pure vorm. En dat hoef je niet eens ver weg te zoeken; Powerfood vind je gewoon in de supermarkt! Wat dacht je bijvoorbeeld van broccoli, citroenen, hennepzaad, appels, linzen…

Onze Powerfood-recepten zijn gebaseerd op whole foods: 100% voedzaam, groen, zo veel mogelijk glutenvrij en zonder koemelk. Oftewel eerlijk, eenvoudig, voedzaam, onbewerkt en lekker eten, waar je lichaam een dansje voor doet!

Veel mensen verwarren Powerfood met ‘superfood’ maar eigenlijk zijn deze twee niet identiek hetzelfde. Wel kan superfood een deel uitmaken van Powerfood. Powerfood zijn recepten en ingrediënten gebaseerd op whole foods; producten in hun meest pure, onbewerkte vorm en waar dus niets naars aan wordt toegevoegd. De term superfoods wordt dan weer gebruikt als een verzamelnaam voor een reeks planten en vruchten die een zeer hoge (super hoge) concentratie aan essentiële voedingsstoffen bevatten. Rens gebruikt het dus wel af en toe als aanvulling en ingrediënt binnen een Powerfood lifestyle, omdat ze gezond zijn, maar Powerfood omvat nog zo veel meer! Powerfood gaat namelijk vooral om het puur eten, het bewust worden van je voeding en al de positieve eigenschappen voor je lichaam, het met liefde klaarmaken van je maaltijden die goed voor je zijn,… zodat het écht een soort levensstijl wordt!

Ja, het vergt iets meer van je, dat klopt. Je moet iets meer ingrediënten in huis halen, je werkt met meer verschillende kruiden en er zit veel meer variatie in, wat uiteraard gezonder is! Maar toch is het iets waar je op een andere manier tegenaan kunt kijken. Is het die paar extra minuten niet waard? Hoe lang duurt het om een niet verse pizza op te warmen? Om unhealthy fastfood te gaan halen? Misschien kun je met die tijd toch iets goed voor je lichaam doen en vers koken  Het is echt een levensstijl, doe het stapje voor stapje en kijk welk effect het geeft op je gezondheid. Ik weet het zeker dat je je beter gaat voelen en dat je het naderhand niet anders meer zal willen.

Dat is niet altijd even makkelijk. Vooral als je veel on the road bent. De boodschap is dan evengoed om vooruit te denken en goed te plannen, want to go-winkeltjes verkopen niet de meest gezonde producten. Zorg dat je thuis je voeding voorbereidt. Als je veel vliegt; neem altijd een gezonde reep mee, een home made wrap en voldoende water. Zo hoef je niet per se te eten wat ze in het vliegtuig serveren. (Nog meer tips this way : bon voyage Gelukkig begint onze maatschappij steeds meer aandacht te hebben voor Powerfood. Je kunt steeds meer verse (en biologische) producten kopen in een to go-stalletje, maar helaas overheerst de wereld van voorverpakte voeding nog wel. Het gaat allemaal om de juiste keuzes maken en daar hoop ik je met mijn website en kookboeken mee te helpen. Ja, het is lastig als je 60 uur in de week werkt, dat vind ik soms ook, maar it’s so worth it! Je krijgt zoveel meer energie en je voelt je daardoor beter op je werk, in de sportschool en in de keuken.

Ja, zeker! Er zijn zoveel heerlijke Powerfoods met elk hun eigen empowering voordelen. Alleen is het in het begin van je Powerfood lifestyle soms moeilijk om alles onmiddellijk te kennen. Dat is dan ook één van de hoofdredenen voor het schrijven van de Powerfood boeken: Powerfood en Powerfood: Van Friesland naar New York en , het maken van de recepten op deze site en mijn blogs. Zo leer je mijn Powerfoods kennen. Omdat ze zo ontzettend goed voor je zijn, en omdat je snel beseft welke heerlijke en gemakkelijke gerechten je ermee op tafel tovert. In mijn eerste boek staat achteraan een lijst met weetjes over de ingrediënten. En ook op de blog geven wij zo vaak mogelijk tips aan jullie mee. Leer hier  en Lees hier So don’t worry als je ze niet allemaal kent. Het komt vanzelf!

Tip : begin eerst met het aanschaffen van slechts enkele dingetjes. Je hoeft heus niet direct je voorraadkast vol te stouwen. Kokosolie, boekweit, moerbeien, wijnsteenbakpoeder,… en vooral veel vers fruit en groenten. De basics voor een Powerfood kitchen! Eens je hiermee bekend bent, dan ga je over naar het volgende, en gauw kan je al lang niet meer zonder. Zo vul je langzaamaan je kast. Voor een happier en healthier you (I promise !). Ook blijf ik er altijd voor zorgen dat, waar het kan, alternatieven voorzien zijn, of een aanduiding van wat je eventueel kan weglaten. Zonder aan smaak in te boeten of course!

Powerfood is het pure, onbewerkte, verse eten waar je lijf helemaal happy van wordt. Je kunt Powerfood dus bijna overal kopen. Op de markt, in de biologische supermarkt, natuurvoedingswinkels, in lokale winkeltjes… Of je verbouwt het in je eigen moestuin. Voor bepaalde recepten moet je misschien soms naar verschillende winkels en soms heb je wat specifieke ingrediënten nodig (bijvoorbeeld arrowroot, wijnsteenbakpoeder of kikkererwtenmeel), maar die zoektocht naar de meest gezonde voeding is ook juist wel leuk! En als je eenmaal weet waar je moet zijn gaat het vanzelf. Lees hier over de meest ‘gekke’ Powerfoods en waar je die kunt kopen.

Je hoeft echt geen bergen geld aan gezond eten te spenderen maar helaas kost het toch wat meer. Powerfood zoals verse groenten, fruit, zilvervliesrijst etc. kunnen net iets meer kosten dan groente uit een potje, vage vleesballetjes in saus of witte rijst. Bedenk dan wel even dat je hier echt nog veel meer voor terugkrijgt! Je voelt je fit, je lichaam is helemaal happy en dat betekent dat jij dat ook wordt! Daar betalen wij toch echt graag wat meer voor! Maar vanwaar dan eigenlijk die meerprijs? Vaak heeft het te maken met massaproductie en de manier waarop producten bewerkt worden.

Powerfood Kitchen Tips & Tricks

Recepten als de ontbijtmuffins, breakfast cake en het amandel-pompoenbrood kan je buiten de koelkast twee dagen bewaren. Invriezen kan ook, dan zijn ze één tot twee maanden houdbaar. (Tip: vries voorgesneden in, dan kan je er steeds één plak uithalen). Crunchy crackers kun je vijf dagen bewaren buiten de koelkast, maar niet invriezen. Let er bij brood en muffins op dat je het goed afgesloten bewaart, bijvoorbeeld in een plastic bak met deksel.

De kickstart is maximaal twee dagen in de koelkast te bewaren. Het is niet ongezond om het recept nog een aantal dagen later te eten, maar hoe verser, hoe lekkerder.

De meeste snacks zijn maximaal twee weken te bewaren in de koelkast en vier tot zes weken in de vriezer. Droge snacks (zoals muffins) kan je het best buiten de koelkast bewaren. De raw oreo’s blijven wel het lekkerst in de koelkast. Als je ze in een afgesloten bak of blik doet, zijn ze een week houdbaar. Je kunt al deze snacks ook invriezen en dan binnen zes weken gebruiken.

De spreads en sauzen kan je vijf tot zeven dagen bewaren in de koelkast, in een afgesloten bakje (luchtdicht). Wanneer je een klein laagje olijfolie bovenop de pesto sprenkelt, blijft het nog langer lekker. Op de gele sambal kan je een klein laagje sesamolie schenken. Zo kan je de sambal zeker twee maanden in de koelkast bewaren. Als je het dan weer gebruikt, moet je wel even goed roeren. Notenpasta’s hoef je niet in de koelkast te bewaren. Deze kan je het best in een luchtdicht potje doen en donker bewaren. Dan blijft het zeker een maand goed. Na een maand kan je zelf kijken, ruiken en proeven of de smaak en structuur niet is veranderd. Dit soort pasta’s zullen niet snel bederven, maar kunnen wel wat droog worden. Nog een tip voor de chocoladepasta: bewaar het potje op z’n kop. Dit helpt het vet beter te verdelen, waardoor het lekker smeerbaar blijft. Als het wat droog wordt, voeg er dan een klein scheutje hazelnootolie aan toe en roer goed door.

Verse soepen kun je maximaal vier dagen in een gesloten bak of pan bewaren in de koelkast. Ook kun je soep gemakkelijk invriezen. Eet het dan binnen een maand op. Smoothies en sapjeskun je maximaal twee dagen in een afgesloten fles of beker bewaren in de koelkast, of maximaal twee weken in de vriezer. Vers blijft natuurlijk wel het allerlekkerst.

Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het soort oven waarin je bakt. Sommige ovens zijn krachtiger dan anderen.

Bij recepten zoals de ontbijtmuffins kan het mengsel zwaarder worden als je twee grote bananen hebt gebruikt, in plaats van kleintjes. Minder banaan toevoegen zal je deeg beter laten rijzen. Wat ook kan helpen is een extra ei toevoegen of met hetzelfde recept 6 muffins maken in plaats van 10.

Bij het amandel-pompoenbrood kan je de volgende keer twee theelepels wijnsteenbakpoeder gebruiken in plaats van één. En dit recept rijst het beste in een cake- of broodvorm van 15 cm, niet groter. Tip: kijk altijd na 30 minuten even hoe het brood eruit ziet. Als de bovenkant donker begint te worden, kun je het afdekken met aluminiumfolie en de laatste 15 minuten afgedekt afbakken.

Banaan is vanwege zijn smaak en structuur niet eenvoudig weg te laten. Je kunt banaan op verschillende manieren in recepten gebruiken en daarom is het van belang eerst te beoordelen wat de functie van banaan is in het gerecht. Een banaan wordt gebruikt als zoetmiddel, bindmiddel of voor een romige structuur.

Als je banaan wilt vervangen in smoothies kan je dit het beste doen met notenpasta. Neem dan ongeveer twee eetlepels notenpasta ter vervanging vanéén banaan. Notenpasta is minder zoet dan banaan, dus je kan eventueel een theelepel honing toevoegen om het zoeter te maken. Door banaan te vervangen door notenpasta wordt het volume van een smoothie wel kleiner, dus je kan eventueel extra (kokos)water, vers sap of plantaardige melk toevoegen.

In bakgerechten (muffins, brood) kun je banaan goed vervangen door (zelfgemaakte) appelmoes. Let op, appelmoes is natter dan bananenpuree dus wellicht wil je er iets minder van gebruiken en eventueel fijngehakte dadels aan toevoegen voor iets meer zoetkracht.

Noten zijn te vervangen door pitten en zaden, zoals pompoen- en zonnebloempitten of lijnzaad.

Als het beslag te droog of korrelig blijft, kan je een aantal eetlepels plantaardige melk of een theelepel kokosolie toevoegen en even goed roeren. Meestal helpt een scheutje amandel-, spelt- of rijstmelk al voldoende. Bekijk hier het recept.

Voor de kikkererwtensnack kan je kikkererwten uit pot gebruiken. Deze zijn al geweekt. Als je ongeweekte kikkererwten gebruikt, moeten ze nog drie tot vier uur weken. Je hoeft dan ook wat minder te gebruiken (ong. 150 g), omdat ze door het weken in gewicht toenemen.

Wijnsteenbakpoeder en zwarte moerbeien koop je bij natuurwinkels (zoals Ekoplaza). Je kan het ook op internet bestellen. Je kan moerbeien eventueel ook vervangen door ander gedroogd fruit, zoals gojibessen, cranberry’s, rozijnen, krenten of abrikozen.

Ik heb er bewust voor gekozen om bij mijn recepten geen nadruk te leggen op de exacte hoeveelheid koolhydraten en vetten etc., omdat daar anders teveel focus naar uitgaat. In mijn visie is het vooral belangrijk dat je gezond en puur eet en geniet van lekker, verantwoord eten.

Ik weiger calorieën bij recepten te zetten, ook al vragen jullie er soms naar. Calorieën scheppen een vals gevoel van controle, maar ze leren je niet gezond te eten. Evengoed kan je zogezegd de ‘juiste hoeveelheid’ calorieën binnen krijgen met alleen maar suiker en ongezond vet. Leer beter naar je lichaam luisteren: wanneer ben je verzadigd, waar heeft mijn lichaam behoefte aan. Voed je jezelf met gezonde, lekkere maaltijden, dan voel je vanzelf dat je je beter gaat voelen. Maar evengoed mag je ook eens naar je lichaam luisteren als het zin heeft in frietjes en een cocktail. Geniet er dan ook van, zonder schuldgevoel. Probeer de volgende dag de draad weer op te pakken.

Het is een hele klus, maar je kan eventueel de voedingswaarden per recept wel zelf berekenen via speciale websites voor voedingswaarden.

Een sapcentrifuge is speciaal gemaakt om perfect gefilterde sappen mee te maken. Je hoeft het fruit niet eerst te schillen, je kan een appel er bijvoorbeeld zo met klokhuis in doen.

Zelf zijn we fan van de slowjuicer. Ook daar kan het fruit gewoon met schil in, maar door de langzame en koude manier van persen blijven er meer voedingsstoffen en vitaminen behouden (een normale sapcentrifuge draait snel rond waarbij verhitting plaats vindt). Daarnaast heeft een slowjuicer ook meer sapopbrengst dan een sapcentrifuge.

Hier vind je meer informatie over verschillende soorten keukenmaterialen.

 

En meer

Vind je je antwoord hier niet terug, browse gerust door de website voor nog meer tips en tricks. En je kan natuurlijk ook altijd een comment achterlaten op instagram: @powerfoodies of facebook Als wij daar niet meteen antwoorden, dan zijn er vaak andere powerfoodies die je graag verder helpen! Vind je echt niet wat je zoekt? Neem dan hier contact met ons op.

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

Je hebt van die types die gewoon gaan en ook zo lekker kunnen struikelen want dat maakt het leven spannend. ‘Yea that’s me!’ 👋🏽 Door mijn vele interesses (op stipt nummer 1 voeding & gezondheid) zeg ik graag ‘ja’ op van alles en nog wat, maar vorig jaar kreeg ik een wake-up-call. Opeens voelde ik dat het roer om moest en de schoot iets moest laten vieren. Daar was ie dan: een opkomende transformatie (:)) maar geen idee waar ik moest beginnen. En het ging ook immers niet want So Simple was in de maak, MJ had mij nodig en webshop @powerfoodies moest gerund worden. Handen in het haar! Escape: Fryslân. Voetjes in het zand, woelen in de moestuin (zonder nieuwe zaadjes te planten ;)) en koken. Ik deed energetische healings, ademsessies en cacaoceremonies om los te laten. Want dat doorgaan was ook een mechanisme om niet naar mijn schaduwkanten te kijken want ik was (en nu nog steeds) bang voor die stap daarna (controleverlies). Afgelopen zomer “verloren” we onze papa en ik kreeg een miskraam. Dat waren voor mij signalen om nog meer naar binnen te keren. Beetje bij beetje mag ik steeds meer loskomen van die mechanismen (zonder mijn drijfveer te verliezen). Maar toch blijft die angst om de diepe en donkere wortels bloot te leggen dus mijn eigen licht te zien. Daarom ga ik iets doen waar mijn hart een sprongetje van maakt en dat is deelnemen aan @lionadalia’s jaartraining RECODE waar ik ga proberen diep te landen in mijn eigen medicijn en zal reizen door mijn eigen innerlijke landschap. Zodat ik hopelijk over een jaar mijn eigenheid helemaal kan claimen. Want hey, daarvoor zijn we hier! If you like it or not ;) 🫶🏽

-x- Rens
...

Een lekkere, simpele en vullende smoothie voor morgenochtend. Enjoy!

Ingrediënten (2 personen)
3 stengels boerenkool (60 g)
1 avocado
1/2 citroen
1 tl Gucot vanillepoeder
2 rijpe bananen
2 medjoul dadels, optioneel
500 ml amandelmelk (of andere melk naar wens)

Bereiding
Doe alles in de blender en mix het tot een romige smoothie! 🍃🍀

#renskroes #powerfoodies #gucot #powerfoodiesmarket #healthyrecipes #nutmilk #notenmelk #vanillepoeder #dadels #hazelnoot #vegan #veganism #love #vegetarisch #healthylifestyle #food #foodforthought #groenesmoothie #sosimple #simpelesmoothie #greensmoothie #smoothie #kale #kalesmoothie
...

Zingen in de regen, een ‘never ending story’ als klein meisje tot nu. Het plensde, onweerde en op een gegeven moment dacht ik dat het zo hoorde. Maar al een tijdje mag mijn vertrouwde gevoel plaats innemen voor zonneschijn en nieuwe tonen. Ah, back home. 🫶🏽 ...

Hey guys daar ben ik weer (and don’t my bad hair day, haha). Ik dacht laten we dit keer een notenmelk maken want dat gebruik ik eigenlijk in alles (en volgens mij ben ik niet de enige;)) Meestal koop ik een pak maar tegenwoordig maak dit soort ‘melk’ (haver en hennepmelk ook) zelf wat echt zo easy peasy is zoals je ziet. Wel handig als je een kaas/passeerdoek hebt! Fijne zeef werkt ook prima.

Ik voeg deze melk toe aan ‘sweets’ maar ook gebruik ik ‘em in mijn golden milks, cacao drankjes & smoothies. Je kan alle noten gebruiken. Recept blijft verder hetzelfde. Dit keer had ik zin in een hazelnootversie.

Tip! Gooi de overgebleven pulp niet weg! Verwerk het bijvoorbeeld in een taart of zelfgebakken brood.

Ingrediënten:
250 g hazelnoten
3 (medjoul) dadels (optioneel)
1 liter water
1 tl vanillepoeder
Snufje zeezout

Bereiding
1. Week de noten voor zo’n 3 uur.
2. Mix hierna alle ingrediënten op de hoogste stand in de blender.
3. Giet de inhoud daarna door een kaasdoek (of zeef) en vang de hazelnotenmelk op in een kom. Knijp de doek goed uit of druk het vocht eruit met een lepel als je een zeef gebruikt.
4. Giet de melk in een fles ;)

Enjoy! ;)

#renskroes #powerfoodies #gucot #powerfoodiesmarket #healthyrecipes #nutmilk #notenmelk #vanillepoeder #dadels #hazelnoot #vegan #veganism #love #vegetarisch #healthylifestyle #food #foodforthought
...

Een gezonde levensstijl betekent voor mij meer dan powerfood, de juiste ontspanning en beweging. Het is leven vanuit een zelfbewustzijn. Het leert mij authentieker te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Ik slik niet zomaar alles voor zoete koek. Ik maak daarom niet de makkelijkste keuzes maar ik denk wel de gezondste. Ik gebruik nu al een poos @naturalcycles, de enig anticonceptie app die FDA-goedgekeurd is, en met een CE-markering. Omdat het een natuurlijke hormoonvrije anticonceptie methode is, laat het mij nog meer thuiskomen in mijn lichaam en ik leer mijn cyclus daardoor nog beter kennen zodat ik nóg beter in mijn kracht sta.

De app gebruikt je lichaamstemperatuur en andere vruchtbaarheid indicatoren om te bevestigen wanneer je vruchtbaar bent en niet. Groene dag = je bent niet vruchtbaar. Rode dag = je bent vruchtbaar en moet je onthouden of bescherming gebruiken. Voor elke vrouw werkt misschien een andere methode, maar voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke optie kan ik Natural Cycles enorm aanbevelen. Als je meer wilt weten over hoe het werkt of een niet-hormonale anticonceptiemethode wilt proberen, kun je Naturalcycles.com bezoeken en mijn code Rens gebruiken voor 20% korting op een jaarabonnement en een gratis thermometer.

NC° is voor 18+ en beschermt niet tegen soa’s.

Wat gebruik jij en waarom? 👇🏽

#renskroes #naturalcycles #healthylifestyle #powerfoodlifestyle #liefdevoorjelichaam
...

Dit recept staat in So Simple maar ik vond het de moeite waard om het ook hier met jullie te delen. Hij is namelijk zo lekker en ook easy om te maken. Perfect voor het weekend! En ook nog een leuk weetje over de knolselderij want het verdient het niet om vergeten te worden; het is een vitamine C-bom, dus geweldig voor je weerstand. En hij zorgt dat je ijzer opneemt: belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen. Yea! Happy prepping en laat mij weten wat je ervan loopt.

VOORBEREIDINGSTIJD
20 minuten

OVENTIJD
30 minuten

BENODIGDHEDEN
Quichebakvorm Ø 22-24 cm

INGREDIËNTEN (VEGETARISCH & LACTOSEVRIJ)
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 uien
1 knolselderij
300 g portobello
75 g zongedroogde tomaten, uit pot
15 g verse rozemarijn
1 el kerriepoeder
4 eieren
olie om ovenschaal in te vetten en in te bakken
zeezout en zwarte peper, naar wens

BEREIDING
➊ Verwarm de oven voor tot 200 °C.
➋ Ontdooi de plakjes bladerdeeg, vet een quichevorm in met wat olie en bekleed hem met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
➌ Snipper de uien. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Snijd de portobello in plakken. Hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
➍ Bak de ui, knolselderij, portobello en kerrie met de zongedroogde tomaten in wat olie op middelhoog vuur totdat de knolselderij wat zachter is.
➎ Kluts de eieren luchtig en breng op smaak met zout en peper.
➏ Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg en giet de geklutste eieren erover. Strooi er wat extra rozemarijn over. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.

#sosimple #quiche #renskroes #powerfoodies #healthyrecepten #gezonderecepten #healthyrecipes #gezond #simpel #simplerecipes #simpelerecepten #powerfoodies #knolselderij #portobello
...

Voel jij je wel eens eenzaam, een gemis? Denk jij dat externe factoren (eten, (liefdes)relaties) dat voor je op kunnen lossen? My thoughts…dat gevoel is een signaal dat je de liefde in jezelf mist. Het vraagt om meer connectie te maken met jou en naar je eigen begeleiding te luisteren. Negeer je het, dan zal het alleen maar luider worden. Joehoe ;) Spreek ook voor mijzelf. Doordat ik gehoor geef aan mijn behoeften, verlangens en de triggers heb ik steeds minder behoefte aan zoet. Maar ook heb ik minder bevestigingen van anderen nodig (denk aan likes, reacties, hoeveel views) om mij goed te voelen.
Het is een lang proces maar ondanks dat het af en toe eruit ziet als een zalm die tegen de stroom inzwemt, voel ik rust van binnen. Eenheid. Omdat ik MIJN pad bewandel🤍 #themanifestorgirl #renskroes

📷 @paulbellaart
...

Na mijn lunch, ‘matcha latte it is’ om mijn geest te verscherpen ;) Ah, echt genieten. Ook proberen? Hierbij het recept👇🏽

Ingrediënten:
- 2 matcha schepjes of 1/2 theelepel ceremonial matcha (check fav merken hieronder)
- 60 ml opgewarmd water (70-80 °C).
- 180 - 200 ml melk (I love kokos-rijst van @rudehealth)
- Mespuntje Gucot vanillepoeder, optioneel

Bereiding:
1. Voeg 2 scheppen matcha in een kommetje. Je kunt het zeven om een gladdere textuur te krijgen.
2. Giet een klein beetje van het water in je kom.
3. Maak zachtjes met je bamboe garde een matcha pasta zodat je geen klontjes krijgt.
4. Voeg de rest van het water toe en klop.
5. Verwarm de melk en giet het bij de matcha (of the way around; giet je matcha-thee op de melk voor het voor nice effect ;))
6. Ik vind het ook lekker met vanillepoeder maar all up to u natuurlijk.

Notes:
- Iced matcha vind ik ook lekker. Dan verwarm ik de melk niet en doe ik er ice bij. Cheerssss ;)
- On a hurry? Dan voeg ik zo hup alles in en to go cup en schud ik het doorelkaar, haha.

Favoriete matcha merken:
- @biotane
- @nekohama
- @hugthetea

#matcha #matchalatte #healthy #renskroes #sosimple #healthydrinks
...

Een heerlijk comfort recept op een regenachtige dag geïnspireerd op Sid’s pindasoep. Hij heeft deze versie al heel vaak goedgekeurd (en hij is de pro!) dus ik weet zeker dat jij er ook van smult. En zó klaar! Recept vind je op renskroes.com. Link in de stories 🫶🏽

Foto: @cameronstudio1
...

We gaan veranderen voelde ik afgelopen jaar. Veel loslaten. Het is tijd. Jarenlang zat ik in een rollercoaster, wel een hele leuke maar ik ging altijd maar door. Yep, ik ben een manifestor. Maar heb daarbij wel de ruimte nodig om op te laden dus ik ben nu mijzelf aan het leren om wat vaker ‘inward’ te gaan. Hoe moeilijk dat ook is voor iemand die het fijn vindt om telkens maar nieuwe zaadjes te planten. Mijn lichaam en geest zeggen ‘ho’! Ik ga die angst aan want that’s what it is.

Dit is mijn intentie aankomende tijd. Nu ben ik benieuwd naar die van jou… 👇🏽🌟

@vitaminstorenl
@mickdelint
@mitzymalu
...

‘You better buy that cookbook’ want dit is ook weer een winner ook al zeg ik het zelf. Echt een heerlijk comfortreceptje voor doordeweeks. De sumak (robijnbesje) en citroen maakt ‘m heerlijk fris! Geniet 🫶🏽👇🏽

Glutenvrij? Vervang de couscous met gierst, boekweit, rijst… you name it :)
Vegan? Vervang de feta door vegan feta ;))

Weetje: Sumak is de nachtmerrie van infecties en ondersteunt bij een gewone verkoudheid. Ontstoken tandvlees? Stop er een in je mond en je bent er zó vanaf.

INGREDIËNTEN (ca. 4 personen)
- 2 middelgrote aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 80 g dadels (i love medjoul)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl sumak
- 700 g passata (of tomatensaus)
- 300 g volkoren (spelt) couscous, of naar wens
- 1/2 citroen
- 120 g feta
- Zeezout en zwarte peper
- Olie om in te bakken

BEREIDING
➊ Snijd de aubergines in reepjes en hak de knoflook fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
➋ Doe twee scheuten olie in een grote pan en bak de aubergines en knoflook samen met de komijn en sumak een paar minuten totdat de aubergine zacht is.
➌ Doe de passata en dadels erbij en laat het 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer af en toe door. En schenk er eventueel wat water bij. Breng het op smaak met zout en peper.
➍ Bereid de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
➎ Serveer se couscous erbij of verdeel alles in borden of schalen. Knijp de citroen er bovenuit en verkruimel de feta.

Meer van dit soort recepten? Ze staan allemaal in kookboek So Simple, link in mijn bio of renskroes.com 🫶🏽

Enjoy! -x- Rens

#foodie #renskroes #foodlover
#powerfood #food #healthyfood #powerfoodies #renskroespowerfood #simpeleten #simpelemaaltijden #easyfood #easyrecipes
#freshfood #instagood #onthego #powerfoodiesmarket #gucot #sosimple #kookboek #aubergine #stoofpotje #sumak #feta #simpelgerecht #simpelemaaltijden #easyrecipes
...

2022. Eigenlijk één woord: messy. Het jaar van loslaten. Probeerde mijn masker af te zetten maar dat lukte niet altijd. Ik danste, maar ging te hard en werd moe van het bewijzen. Heb blokkades proberen op te lossen. En maar weer doorgaan. Die sprong maken is immers wel heel eng want what’s next? 2023 gaat mij duwen en laten dansen in de richting naar meer en misschien wel helemaal mijzelf zijn. Of ik hier klaar voor ben? Ik weet weet het niet. Maar laat maar komen…. ‘Hello’ new year! -x- Rens ...

Jaaaaaa! Ben jij net als ik goed voorbereid op de #appelazijnchallenge die 1 januari weer van start gaat? Zo fijn dat je jezelf weer even een boost kan geven …

Je wil niet weten hoeveel zin ik hierin heb. Meer dan ever! Lekker opschonen, mooie huid, fijne stofwisseling, no brandend maagzuur, you name it. Ga je de uitdaging met vele anderen aan?

Check hieronder het stappenplan en wat nieuwe recensies👇🏼

APPELAZIJNCHALLENGE STAPPENPLAN:
1. Zorg dat je 1-2 flessen Gucot appelazijn in je kastje hebt staan als je de hele maand mee wil doen. Check de link in mijn bio of de stories om nog een extra flesje te bestellen en zorg dat je dat nu doet want we gaan 28 december einde dag met de webshop offline en zullen we alles verzenden!

2. Drink de hele maand januari elke dag, 20 min voor je ontbijt (& eventueel avondmaal), ca. 300 ml lauwwarm water met 1 dopje (of naar wens) Gucot appelazijn. Heb je een gevoelige maag? Start dan met één keer per dag en/of 1 tl appelazijn.

Tip: Drink het met een gouden RVS Powerfoodies-rietje om je tandglazuur te beschermen.

Waarom de challenge? 👇🏽
Hoewel deze per persoon verschillen zeggen de vele ervaringsverhalen en het enthousiasme binnen de Powerfoodies-community mij genoeg. Sinds we de #appelazijnchallenge in het leven geroepen hebben, worden we overladen met positieve ervaringen: buik minder opgeblazen, mooiere huid, meer energie, betere stoelgang…

Een paar nieuwe recensies:
☾ “Forever grateful for this life hack. Eindelik m'n PDS onder controle”

☾ “Oprecht veel meer energie en nog nooit zoveel complimenten gekregen over hoe ik eruit zie”

☾ “Min buik is veel platter en voel
me veel fitter”

☾ “Mijn huid is drastisch verbeterd!! Ik drink het elke ochtend op de lege maag!”

☾ “ Ik voel me opvallend minder opgeblazen!! :) Jeei!”

Wat oudere:

☾ “Sinds ik dit gebruik heb ik geen last meer van zuurbranden en eindelijk naar de toilet kunnen zonder Magrogol”

☾ “Love it. Ik doe het gewoon elke dag van het jaar. Echt een gewoonte geworden”

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring zal zijn. Voor meer recensies bekijk de highlights van @powerfoodies!

Zie je 1 januari, whoooo! 🙌🏼💛 x Rens #renskroes #appelazijnchallenge #gucot
...

Cheers met deze oh zo lekkere, warme en gezonde mocktail. Heerlijk voor deze dagen! -x Rens

Ingrediënten (2 personen)
- 450 ml troebele appelsap
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje of 1/2 tl kaneelpoeder
- 5 kardamompeulen of 1/2 tl kardamompoeder
- Shot Gucot appelazijn
- 1/2 sinaasappel, in partjes

1. Verwarm de appelsap met de kruiden. En laat het voor 10 minuten trekken.
2. Haal het van het vuur en voeg een shot Gucot appelazijn erdoor.
3. Snijd de sinaasappel in partjes en doe wat in de cocktailglazen.
4. Giet het drankje in de glazen. Leuk met een mooi gouden @powerfoodies rvs rietje ;)
...

Ik houd van mooie spulletjes in mijn keuken. Als ik kook en serveer dan geniet ik zo van als iets van goede kwaliteit is. Daarom vind ik @motelamiio.nl echt bij mij passen. Ze gebruiken mooie kleuren (ik ga goed op aardetinten) en dit keramiek wordt op een eerlijke, milieuvriendelijk geproduceerd in Portugal en daar worden de ontwerpen met de hand gemaakt en beschilderd. Ik kreeg gister wat mooie spulletjes van hen binnen (naast online hebben ze ook een store in Amsterdam en Utrecht) dus ik ben er gelijk lekker mee aan de slag gegaan. Geniet van de bietensalade hieronder trouwens. Een lekker licht pre- of after kerstreceptje dacht ik zo!

INGREDIËNTEN (voor 2-3 personen)
600 g gekookte bieten, in stukjes
200 g (rode) quinoa
1 el bouillonpoeder (heb die van Gucot gebruikt)
1 kleine ui, in kleine stukjes
2 el Italiaanse kruiden
1 el kerriepoeder
1 teentje knoflook
1 duim gember
200 g feta, in blokjes
handvol walnoten, gehakt
1 kleine el honing
Zeezout en zwarte peper naar wens
Scheut koudgeperste olijfolie

BEREIDING
1. Spoel de quinoa schoon en kook het in water droog.
2. Doe vervolgens alles in een kom, knijp de knoflook en gember met een pers erboven uit.
3. Schep de quinoa erbij en hussel alles door elkaar.
4. Breng het eventueel op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
5. Heerlijk met wat olijven en/of stukjes (medjoul) dadel.

Geniet –x- Rens
...

‘Bewustzijn is als de zon: wanneer het schijnt op dingen transformeren ze’ 🌟🤍 ...

Surinaamse Moksi Alesi (een soort nasi) met een twist want ik gebruik gierst (glutenvrije ‘oergraan’ - zit vol magnesium) in plaats van rijst. Nommm! Je vind ook dit recept op bladzijde 209 in So Simple kookboek. Let me know what u think! 🌟

INGREDIËNTEN (ca. 4 personen)
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1/2 spitskool
- 4 el tomatenpuree
- 2 el tamari
- 1 el bouillonpoeder
- 350 g gerookte zalm of makreel in stukjes
- 300 g gierst
- 400 ml kokosmelk
- Ca. 900 ml water
- Olie om in te bakken

BEREIDING
➊ Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
➋ Snijd de tomaat in blokjes en de spitskool in reepjes (kan je net als ik doen met mandoline of gewoon met mes).
➌ Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
➍ Voeg de tomaat, spitskool, tomatenpuree, tamari en bouillonpoeder toe en roer een minuutje door elkaar. Doe dan de gerookte vis erbij ( het kan aan het einde zoals op de video).
➎ Voeg na een paar minuten de gierst, water en kokosmelk toe.
➐ Stoof 15 minuten op laag vuur tot de gierst gaar is. Zorg dat het niet aanbrandt, voeg eventueel wat extra water toe. Op tafel met die pan!

Enjoy! -x-

#foodie #renskroes #foodlover
#powerfood #food #healthyfood #powerfoodies #renskroespowerfood #foodblogger #foodinspo #happyday #eatingfortheinsta #cleaneating #homemade #fresh #simpeleten #simpelemaaltijden #easyfood #easyrecipes
#freshfood #instagood #onthego #powerfoodiesmarket #gucot #sosimple #kookboek #surinaamsrecept #surinaams #surinaamsgerecht
...

Happy belly oreos ;) 👇🏽 #gouweouwe

KOEKJES:
50 g havermout
180 g amandelen
100 g Medjoul dadels, pitten verwijderd
40 g rauwe cacao
½ tl kaneel

CASHEWROOM:
130 g rauwe cashewnoten
2 tl water
1 tl vanillepoeder of -extract, ongezoet
1 el gesmolten kokosolie
snufje zout
1 el ahornsiroop

1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur 2. Voeg de ingrediënten voor de koekjes op volgorde beetje bij beetje toe aan de blender. Mix goed totdat alles helemaal fijn is.
3. Haal het deeg uit de blender, leg het op bakpapier en rol het met een deegroller uit. Als het deeg wat te droog is, voeg dan wat kokosolie of water toe. 4. Druk er met een vormpje of een grote dop kleine rondjes uit.
5. Leg de koekjes op een bord en zet dit wanneer ze klaar zijn in de koelkast. 6. Spoel de blender schoon, doe de ingrediënten voor de cashewroom erin en mix alles tot een romig geheel (zo lekker, haha).
6. Schep de room in een kommetje.
7. Haal de koekjes uit de koelkast, schep met een theelepel wat cashewroom op een koekje en druk er een ander bovenop. Herhaal dit tot er geen koekjes meer over zijn. YUM!

@powerfoodies
#renskroes #rauweoreos #oreos #healthyoreos #healthyoreo #oreo #healthyfood #powerfood #gezondesnacks #toetje #vegan #veganistisch

Foto: Cameron Studio
...

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!