Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Healthy On the Go… in 5 Steps 

Healthy On the Go… in 5 Steps 

Blog thumbnail ,

We zijn allemaal on the go. Hard werken, veel sociale verplichtingen en het liefst de hort op om lekker te ontspannen. En daarnaast willen we fit en gezond zijn (en blijven). Maar hoe houd je een healthy lifestyle vol als je altijd druk bent? Hierbij mijn 5 steps ; )

Rens Kroes On the Go

Weet waarom je het doet
Healthy eten is een bewuste keuze. Je moet het echt willen. Je moet weten waarom je het doet. Pas dan kun je de knop omzetten. Als je niet weet waarom je het doet, hou je het niet vol. Het is echt zo: als je jezelf voedt op een goede manier, dan voel je je beter. Bij veel mensen draait gezond eten om het uiterlijk, bijvoorbeeld omdat ze willen afvallen. Maar je kunt ook gezond eten en nog steeds aankomen. Ik eet gezond omdat ik daar meer energie van krijg. Mijn huid is beter. Ik straal meer. Ik zit beter in mijn vel en daardoor ben ik weer liever voor andere mensen.

Denk vooruit
Als je buitenshuis het gezonde voedingspatroon wil volhouden, moet je plannen. Van tevoren nadenken over wat je eet en het niet aan het toeval overlaten. Als je de hele dag meetings hebt, zorg dan dat er een gezonde snack in je tas zit en als je naar kantoor gaat neem dan een homemade salade mee. Een andere tip: know your places! Kijk, ik woon in Amsterdam en ben vaak in New York, daar kun je op elke straathoek iets gezonds halen. Maar als ik bijvoorbeeld naar Antwerpen ga, een stad die ik wat minder goed ken, doe ik van tevoren altijd research naar tentjes waar ik lekker en healthy kan eten.

Prepping is everything
Iedere zondag (of op een andere vrije dag) is het prepday. Op die dag neem ik altijd een paar uurtjes om voeding te bereiden voor de aankomende week. Dan maak ik baksels als brood, chocosnacks, repen en banana bread. Snijd ze in stukjes en stop het in de vriezer en zodra ik weet dat ik de deur uit ga of dat ik het die dag wil eten haal ik eruit wat ik nodig heb. Zo heb ik altijd iets lekkers en gezond in huis en een snack die ik in mijn tas kan stoppen voor on the go. Dat geeft rust. Ik snijd een avond van te voren of in de ochtend ook altijd groenten als wortel, courgette, komkommer, tomaten en doe deze in aparte bakjes. Als ik de deur uitga stop ik die groenten in een mason jar met quinoa en een dressing voor een easy lunch. In de winter heb ik minder zin in salades en stop ik er een lekkere dikke soep in die ik van tevoren heb bereid. Het klinkt heel lastig maar zodra het in je planning zit dan wil je niet meer anders. 

Feel good
Als je gezond wil eten, moet je ook leren ontspannen. Je kunt nog zo goed eten maar als je veel stress hebt, dan is je stofwisseling niet optimaal. Het is belangrijk dat je gelukkig bent in het leven, dat je naast gezonde voeding dingen doet die je leuk vindt. Dat je lekker veel beweegt. Je hoeft niet per se te sporten als je dat helemaal niets vindt. Een wandeling in de natuur is een goed alternatief. Ik geloof dat je naast gezond eten ook lekker in je vel moet zitten. Tuurlijk zitten er dagen tussen dat je je minder voelt, luister dan ook naar je lichaam. Probeer als je daar behoefte aan hebt je rust te pakken en meer te slapen. Als je alsmaar doorgaat, weinig slaapt, niet ontspant is de kans op cravings veel groter, dan gaat je lichaam om zoet en vet eten vragen. Als je niet uitgerust en ontspannen bent, dan kun je nog zo healthy willen zijn, maar dan gaat het toch niet lukken.

Vindt balans
Gezond eten moet geen obsessie worden, je moet ervan genieten. Als dat betekent dat je jouw healthy choices zo nu en dan inwisselt voor iets ongezonds, dan moet dat kunnen. Als je al een tijdje geen patat hebt gegeten en er zin in hebt, dan moet je een bakje nemen, maar als je het met een vervelend gevoel naar binnen zit te werken, omdat er geen gezond eettentje om de hoek zit of je niets gezonds bij je hebt, dan kan je het beter laten en dat voorkomen door te plannen en te preppen. Want ik geloof in happy eten. Genieten van lekker eten en het met liefde op eten. Dat kan zo nu en dan ook een vette snack zijn met alles erop en eraan. Als je er van geniet, zeg ik: ‘doen’. Het draait om balans.

Liefs , Rens 

Bron: thegoaldiggersclub.com 
Foto: Anne Timmer

you may also like

Loading Facebook Comments ...

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

Dit simpele en lekkere pasta recept krijg jij binnenkort als je mijn kookboek nu pre-ordered want dan ben je aangemeld voor de “‘So Simple’ nieuwsbrief. You gonna love it! De link staat in de bio (en renskroes.com) 💫 Had ‘em op stories geplaatst en kreeg zoveel enthousiaste reacties dus you ask I deliver ;) - x- Rens ...

Ik streef meer naar SIMPEL. Simpeler eten, minder bezit, kwaliteit over kwantiteit, rust, naar binnen, structuur. Jij ook? En hoe ziet een simpel leven er volgens jou uit? 👇🏽💫 ...

Dank je wel voor jullie mooie berichten afgelopen week. Wat een hectische en emotionele tijd voor mij. Ik zette mijn boek So Simple op pre-order maar door de 350k bezoekers op renskroes.com crashte die, BAM (lesson learned!). Nu zijn we alles aan de achterkant aan het fixen en lanceren we 10 november. Ik zal het hier delen als het zover is, maar je kan op die dag, als je bent aangemeld voor mijn nieuwsbrief, ook een mailtje van mij verwachten.

Besides all that werd ook mijn kleine meisje zaterdag 1 jaar wat de laatste tijd ook veel met mij deed. Zo onwennig! Ik had behoefte om de geboorte van haar met jullie te delen. Voor vooral de mamas (to be). Ik voelde dat aan alles. Niet vanuit mijn perspectief, want ik zat natuurlijk helemaal in mijn eigen wereld. Ik wilde de ervaring laten opschrijven door iemand die het van heel dichtbij heeft meegemaakt. Iemand die het met een hele andere kijk, een iets grotere afstand heeft mogen ervaren. Dank je wel @kassandra_schreuder voor je prachtige woorden. Ik hoop dat we velen hierdoor mogen inspireren. Het verhaal staat in mijn feed als je ‘em nog niet gelezen hebt.

We zijn nu met ons gezinnetje op reis en werk ik even niet op kantoor wat mij altijd zoveel inspiratie geeft. Even lekker uit mijn comfort zone ;) Misschien ooit een huis op wielen, met dan wel een moestuin? Hehe.

Lieverds, dank je wel voor de liefde die ik heb mogen ontvangen. Wat bestaan er toch mooie mensen op deze bol (of is ie plat? Hahaha). Dikke tút for yoouuu! Rens

Ik draag hier @golldjewelry natuurlijk. Check link in mijn bio. Love love love.
...

Ben jij team spicy of team slap? 🌶 🤣 Bij ons stond er altijd sambal op tafel. Vaak Badjak. En dat deed mijn papa meestal in de nasi of we mengden het in de mayo als dip voor bij de sperziebonen (like patatas) uit de tuin. Ik ben daarna altijd spicy blijven eten, liefst zo heet mogelijk, ook tijdens zwangerschap (ooooooh vandaar een spicy baby, haha) en nu eet ik Asjes aardappel sambal ook vaak als bijgerecht bij mijn rijst en gewokte groenten. Recept kan je op mijn website vinden. Loooove it. Misschien wel iets minder goed voor me pitta dosha vibes trouwens ;) ...

FOOD FACT: Supplementeer jij vitamine D3? En wist je dat Vitamine D & K elkaar nodig hebben in de opname? | Alles hangt met alles samen en dat geldt ook zeker voor de werking van (essentiële) nutriënten in het lichaam. Zo hebben vitamine D (wordt vooral aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan UVB-stralen van de zon, maar echter lang niet voldoende staling krijgen om D te maken) en vitamine K elkaar nodig om goed te functioneren want ze spelen (met name vitamine K2) beide namelijk een essentiële rol in de calciumstofwisseling. Maar vitamine K2-status (net als vitamine D) is bij vrijwel iedereen niet optimaal omdat onze voeding minder vitamine K2 bevat dan we nodig hebben voor het normaal functioneren van overige vitamine K-afhankelijke eiwitten.

Dus ook lekker aan de vitamine K2 zou ik zeggen ;) Vitamine K2 komt voornamelijk voor in vette dierlijke voeding ( yoghurt, kaas en kwark. zachte, blauwe en harde kaas en (lever)paté) maar ook in gefermenteerde voeding zoals nattō (gefermenteerde sojabonen, die ik ooit in Japan heb gegeten en heel vies vond), zuurkool en kimchi. Maar je kunt het ook supplementeren. Je hebt tegenwoordig D3 & K2 in één. Cheers!
...

De #Gucot APPELAZIJN CHALLENGE bestaat twee jaar. Oh, yea baby! En de positieve recensies vliegen mij elke keer weer om de oren. Zo blij dat we dit met z’n allen doen. Vooral nu, in deze tijd, moeten we ervoor zorgen dat we gezond bezig zijn. Doe je 1 oktober ook met ons (team @powerfoodies) mee?! Hands up ✋🏽

Waarom de challenge? 👇🏽
Hoewel deze per persoon verschillen en er helaas nog geen waterdicht wetenschappelijk onderzoek is om deze voordelen te bewijzen, zeggen de vele ervaringsverhalen en het enthousiasme binnen de Powerfoodies-community voor mij genoeg. Sinds we de #appelazijnchallenge in het leven geroepen hebben, worden we overladen met positieve ervaringen: minder bloating, mooiere huid, meer energie, betere stoelgang…

Recensies:
“Door de appelazijn is de beginnende psoriasis bij mijn partner weggegaan. Geen hormonale zalf meer nodig”

“Echt goed voor mijn darmen. Geen klachten meer en huid is ook rustiger”

“ Ik gebruik het met name om minder last te hebben van een opgeblazen buik/gevoel en merk na 2 weken verschil”

“minder bloated”

“Al die tijd geen blaasontsteking meer gehad waar ik altijd last van had”

Hoe werkt het nou ook alweer precies? Easy peasy!
🍎 1. Koop 2 flessen Gucot appelazijn via mijn webshop powerfoodies.com, link ook in bio.
🍎 2. Drink de hele maand, elke dag, een half uur voor je ontbijt (en eventueel avondeten voor de die hards) 350 ml lauwwarm water met 1 el Gucot Appelazijn.

Tips:
- Voor een sweet touch kun je 1 tl Gucot Bloesemhoning toevoegen en vergeet het niet te drinken met een duurzaam Powerfoodies-rietje. Dat beschermt je tandglazuur.
- Mocht een challenge-periode niet handig uitkomen, kun je de uitdaging natuurlijk altijd op een ander moment starten. En als het je bevalt, ga je na een maand gewoon lekker door ghehe!

Omdat de voordelen zo verschillend zijn per persoon, blijven we altijd benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze Powerfoodies. Deel je jouw journey via @powerfoodies en hieronder? Alle vragen mag je hier ook droppen!

Looooove, Rens #1oktoberappelazijnchallenge #appelazijnchallenge #gucot #gucotappelazijnchallenge
...

Ik schreef een aantal maanden een post over de maatschappij, hoe ik het vind veranderen. Ook vroeg ik jullie een paar weken geleden wat vrijheid voor jullie betekent. Net als jullie stel ik mij ook vragen over de huidige maatschappij. Waar gaan wij naartoe? Er wordt nu met man en macht verdeeldheid gezaaid. Gebaseerd op angst. En angst is nooit ‘the answer’. Liefde is. Dus laten we vooral met beide benen op de grond nadenken over wat er echt gaande is. Wat ik altijd al zeg m.b.t voeding: wees bewust van het voedsel dat je tot je neemt. Maar bewustzijn is meer dan dat. Daar draait het leven om, altijd weer. Laten we daar vooral op richten en zijn. We dragen allemaal bij aan een collectief bewustzijn. Laat je niet meeslepen in de lage trilling maar blijf in je kracht. Verbind en vecht in liefde, licht en vreugde. We hebben elkaar nodig. Let’s go! Liefs, Rens

📷: @liselorechevalier
...

Ik mis het wonen in New York soms. Ik voelde mij daar vrijer maar misschien is het gewoon een illusie, vrij zijn. Want zijn we eigenlijk wel zo vrij? Ik hoor graag hoe jij hier over denkt 👇🏽🌿

Picture @nickonken
...

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!