Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Mijn verhaal, missie & filosofie

Mijn verhaal, missie & filosofie

Blog thumbnail ,

HAPPY NEW YEAR! Nu dat het 2019 is, leek het mij een goed idee om mijn verhaal, missie & filosofie helemaal op te schrijven zodat je nog een beter beeld hebt waar ik vandaan kom, wat mijn drijfveer is en wat ik voor deze wereld wil betekenen. Veel leesplezier ; )

Mijn verhaal

Mijn jeugd
Mijn liefde voor gezondheid goes way back! Mijn Beppe (oma in het Fries) groeide op in een bakkers-kruidenierswinkel in een klein Fries dorpje, waarvan haar vader eigenaar was. De winkel werd overgenomen door zijn zoon, ome Ids. Beiden stonden bekend om het zuurdesembrood dat ze bakten, en ze verkochten de lekkerste haverkoeken in het dorp. Beppe trouwde met mijn Pake (opa in het Fries), die in de jaren ’30 in Fryslân zijn vaders boerderij had overgenomen. In de jaren ’60 ontwikkelden boerenbedrijven steeds meer richting bio-industrie. Beppe had daar zo haar vraagtekens bij en motiveerde Pake om over te stappen naar biologische landbouw. Nogal vooruitstrevend voor die tijd, maar Pake volgde haar visie. Eind jaren ‘70 stopten ze helemaal met veeteelt en verbouwden alleen groenten, fruit en kruiden.

Hun dochter, mijn mem (moeder in het Fries), ging rond haar achttiende de verpleging in, uit fascinatie voor het menselijk lichaam. Ze ontdekte dat in het ziekenhuis veel aandacht was voor medicatie, maar zeer weinig voor voeding. Dat maakte haar nog bewuster in de keuzes die ze maakte. Ze begon zich te verdiepen in de rol van het voedingsproces in bepaalde ziektebeelden. En studeerde voor voedingsdeskundige. Het zal vast geen verrassing zijn dat er bij ons thuis vooral plantaardig, biologisch en puur gegeten werd. Mijn ouders deden boodschappen bij de winkel van mijn oom en we maakten zoveel mogelijk gebruik van onze eigen kruiden- en groentetuin. In de koude dagen verbouwden we boerenkool, spruiten, prei, winterwortel, andijvie en aardappelen. En in de warmere dagen stond de tuin vól met fruit en zomergroenten. We aten paardenbloemblad (goed voor de lever) en brandnetels (hoog ijzergehalte) en kregen ook bijenpollen, spirulina en zeewier voorgeschoteld.

 

De start van m’n website
Als jullie het zo lezen dan is het voor jou vast geen verrassing dat voeding nogal een big deal is in mijn leven. Ik begon begin 2013 met bloggen over mijn liefde voor (gezond!) eten en drinken toen ik nog in de obesitaskliniek werkte (waar ik in aanraking kwam met de psychische kant van eten). Mijn blogs sloegen aan. Zo fijn dat ik mensen een stukje op weg kon helpen door mijn tips, tricks, adviezen en het delen van mijn eigen lifestyle.

Mijn eigen voedingspraktijk

Ik startte wat later in 2013 mijn eigen voedingspraktijk waar ik in 3 jaar tijd superveel lieve en tevreden powerfoodies heb mogen begeleiden, wat heel waardevol voor mij was omdat ik iets positiefs, iets goeds kon bijdragen. Gezond en gebalanceerd eten en de juiste adviezen zorgden voor blije mensen en dat zal ik nooit meer vergeten.

Boeken 1 tot en met 4
Ondertussen lanceerde ik mijn eerste boek, Powerfood. Van alle kanten stroomden er berichtjes binnen: ‘Door de adviezen in jouw boek ben ik bewuster gaan eten’ en ‘Ik heb eindelijk geen last meer van een opgeblazen gevoel’ tot ‘Nu ik meer in de keuken sta, geniet ik ook echt meer van mijn eten’. Niet zelden moest ik een traantje wegpinken bij het lezen van jullie geweldige woorden. Zó trots dat ik iets kon betekenen.

En dus ging ik door en schreef ik een tweede boek (Powerfood – van Friesland naar New York). En een derde (Powerfood – On the Go). En een vierde (Powerfood – The Party Edition)! Mooie, lieve berichten bleven binnenstromen, maar ook kreeg ik regelmatig vragen. Want in mijn eerste vier boeken deelde ik recepten, maar tussen de regels door vertelde ik ook het een en ander over mijn lifestyle, hetgeen ik in geloof en dat waar ik voor sta. De vragen over mijn levensstijl leidden tot een boek met antwoorden, boek vijf: Rens – Mijn lifestyle guide.

Boek 5
Na boek één had ik dit vijfde boek al in mijn hoofd. Na boek vier was er eindelijk ruimte om hier mee aan de slag te gaan. Ik kon nu rustig en overzichtelijk uitleggen wat mijn visie is, waar ik vandaan kom. In boek vijf ‘RENS – mijn lifestyle guide‘ licht ik mijn basis toe, de manier waarop ik naar het leven kijk. Ik laat in dit vijfde boek zien wie ik ben, dat ik niet alleen maar op superfoods (niet te verwarren met Powerfood) zit te kauwen en sapjes drink, maar dat ik voor zoveel meer sta dan dat. Een healthy & happy lifestyle creëer je naar mijn idee namelijk door de balans te vinden op het gebied van voeding, inspanning, ontspanning, mindset, uitstraling en zorg voor jezelf en de wereld om je heen. Ben je dag in dag uit bewust met al deze elementen bezig? Dan leef je voor mij een healthy lifestyle. Door in mijn vijfde boek mijn complete visie en bijbehorende levensstijl uit te leggen, hoop ik ook andere mensen te inspireren tot een zo bewust en gebalanceerd mogelijk leven. En zo’n leven in balans, daar passen de recepten uit m’n eerdere boeken dan weer heel goed bij. Met dit vijfde boek, voelt mijn verhaal completer dan ooit en daar ben ik heel, heel trots op.’

Online winkel: Powerfoodies Market
In juni 2018 ben ik samen met mijn vriend een webshop begonnen, genaamd Powerfoodies MarketIn deze webshop zijn mijn eigen voedingsmiddelen (stay tuned!) en goodies te koop. Het idee hierachter? Vier jaar geleden startte ik mijn Instagram pagina @powerfoodies. Ik wilde een platvorm bieden waar iedereen hun powerfoodrecepten kon delen met de #powerfoodies & #renskroes. Dat werd een enorm succes. Daarnaast merkte dat ik veel vragen kreeg waar ik bepaalde (duurzame en kwalitatieve) producten kocht zoals de essentiële ingrediënten en keukenartikelen. Dus zijn we deze website gestart voor iedereen die kwalitatieve, duurzame, (lekkere) producten wil kopen wetend waar het vandaan komt inclusief recepten, informatie & tips.
Het runnen van een webshop is iets heel anders dan alles wat ik hiervoor heb gedaan; het vergt puur ondernemerschap en het kost enorm veel tijd. Máár het is het waard! Want als ik weer een envelop met mijn eigen rvs-rietjes (beter voor het milieu) op de post doe, maakt me dat zo super blij. Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd wat jij ervan vindt, van Powerfoodies Market. Dus neem vooral een kijkje en deel je mening met me. Vind ik leuk.

Missie 
Op dit platform geef ik je een inkijkje in mijn levensstijl, met daarin een hoofdrol voor voeding. Ik wil jou hierdoor inspireren om je (nog) meer bewust te worden van je eigen keuzes en je eigen leven. En ik hoop dat je vervolgens vanuit die bewustwording kunt gaan handelen en op die manier een zo happy and healthy mogelijk leven voor jezelf en de wereld om je heen creëert.

Filosofie 
Om zelf zo healthy and happy mogelijk te leven, heb ik 7 keyfactoren geformuleerd. Op basis van die 7 keyfactoren richt ik mijn leven zo bewust en positief mogelijk in. En ik hoop jou ermee te inspireren. En met inspireren, bedoel ik ook echt inspireren. Het is niet mijn bedoeling je iets op te leggen. Of mijn ideeën als waarheid te verkondigen. Zie mijn 7 keyfactoren vooral als een soort van gereedschapskist, waar je uithaalt wat jij nodig hebt en waar je de rest lekker in laat zitten

1. Good Vibes
Bewust in het leven staan is voor mij key! Ik doe alles zoveel mogelijk met mijn volle aandacht. Elke dag. Als het gaat om eten, maar ook als het gaat om zorg voor mezelf, voor anderen en voor de planeet. Bewust omgaan met je denkpatronen is naar mijn idee minstens zo belangrijk. Je kan jezelf een waarheid aanleren door te denken dat je negatieve gedachten volkomen terecht zijn. Maar dat zijn ze meestal niet. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn gedachten. Gewoon te luisteren. Je hoeft er niet altijd iets mee te doen, want het zijn maar gedachten. Soms zijn ze waar, soms niet. Soms zijn ze belangrijk, soms niet. Maar het zijn er sowieso elke dag véél. Het mooie daaraan? Je kunt zelf kiezen welke je uiteindelijk volgt en welke je even overslaat. Ik kies zoveel mogelijk voor mijn positieve gedachtes. Ik geloof namelijk dat je aantrekt waarop je je focust, dus dan kan dat maar beter positief zijn, toch? Op die manier creëer je positive vibes en sta je gelukkiger in het leven. Zo werkt het voor mij in ieder geval. Wat me ook helpt om positief in het leven te staan: kwetsbaar durven zijn, ook datgene toestaan wat minder fijn aan het leven is. Ik probeer continu met beide benen op de grond te blijven staan en oprecht te zijn over de dingen die ik moeilijk vind. Het is een beetje een paradox, maar toch is dat volgens mij precies wat je nodig hebt als je verder wilt komen. Het is echt belangrijk om ook te zien wat er niet of minder goed gaat, om je ogen daar niet voor te sluiten. En ik weet heel goed dat ik het allemaal niet perfect doe. Dat hoeft gelukkig ook niet. Ik voel me ook weleens rot, boos of verdrietig. Allemaal gevoelens die er gewoon mogen zijn. En door die mindere momenten toe te staan, lukt het me uiteindelijk beter om te relativeren en negatieve gedachten in bedwang te houden. Want ik sta ze wel toe, maar kies ervoor om me te focussen op het positieve in mijn leven. En op die manier ontstaan er vaak een heleboel good vibes. Zo fijn. 

2. Relax
Als je constant ‘ON’ staat, raakt je lichaam uit balans. Altijd paraat staan, betekent dat je altijd in bepaalde mate stress ervaart. En stress doet iets met je lijf. Omdat het welzijn van je lichaam zo in verbinding staat met je psyche, vind ik het belangrijk om te zorgen voor de nodige ontspanning. Zo laad ik weer even helemaal op. Hoe ik ontspan, vertel ik je in mijn lifestyle boek. 

3. Food Filosofie
Goede voeding’ is een relatief begrip. Daar geloof ik in. Er is niet één manier om gezond te eten. Iedereen heeft andere cravings, behoeftes en gewoontes. Bovendien is elk lichaam anders en dat maakt dat het per persoon totaal kan verschillen wat je nodig hebt. Met de jaren heb ik mijn eigen visie op voeding ontwikkeld. Op basis van mijn opvoeding en de ontwikkelingen in de voedingsindustrie, heb ik een eigen mening gecreëerd. De kennis over eten die ik van huis uit heb meegekregen, heb ik kunnen updaten en uitbreiden. Maar altijd houd ik in mijn achterhoofd de kennis die mijn grootouders en ouders met me gedeeld hebben. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Juist niet. Hoe puurder het eten (Powerfood), hoe beter. Dat is wat ik leerde, en dat is wat ik zo graag wil delen met jullie. Ik zeg niet dat mijn visie de enige waarheid is, maar dit is wel dé manier van eten en leven die mij zo gelukkig maakt.

Mijn voedingspatroon bestaat uit zoveel mogelijk plantaardig eten. Als hoofdingrediënt kies ik groente en/of fruit, en ik voeg zo min mogelijk dierlijke producten toe. Ik voel me hier fitter bij en ik zie de voordelen voor het milieu. Om dezelfde reden kies ik ook het liefst voor lokale en seizoensgebonden producten, ook al experimenteer ik zo nu en dan graag met ingrediënten uit andere landen en culturen. Tsja, ik blijf nieuwsgierig en leergierig. Zeker als het op voeding aankomt. Maar ik eet hoe dan ook zoveel mogelijk biologisch. Ik wil de biologische landbouw supporten en denk dat chemische bestrijdingsmiddelen simpelweg niet goed zijn voor de natuur (bodem, ons eigen gezondheid & dieren).

4. Beauty
Jezelf goed verzorgen is wat mij betreft essentieel voor een happy en healthy lifestyle. Je bent op je allermooist als je je lijf goed verzorgt. Dat doe je natuurlijk door het fit en fris te houden, maar het begint allemaal met accepteren en waarderen hoe je eruitziet. Je bent zó mooi! Echt. OMG, kijk eens goed naar jezelf! Zelfs de dingen die jij niet goed genoeg aan jezelf vindt, zijn fantastisch. Trust me. Een positieve kijk op je lichaam is de belangrijkste verzorging.

5. Beweging 
Zo’n drie keer per week werk ik me in het zweet. Sporten heeft een positieve invloed op mijn gezondheid, mijn zelfvertrouwen en mijn focus. Maar datzelfde effect heeft bewegen in een minder intensieve vorm. Wandelen, dansen, trampolinespringen: I love it! Voldoende beweging is essentieel om je goed te voelen, maar het is wel belangrijk dat je niet te streng bent voor jezelf.

6. Home
Mijn huis is voor mij de beschermende cocon waar ik kan zijn wie ik ben, mijn veilige haven en letterlijk mijn comfort zone. Thuis kan ik ontspannen. ‘Me thuis voelen’ heeft voor mij te maken met een aantal factoren, zoals licht, frisheid en rust. Maar de definitie van een fijn thuis is voor iedereen natuurlijk anders. Ik creëer dat veilige gevoel door middel van dingen als eigengemaakte luchtjes en schoonmaakmiddelen, planten en fijne muziek. Voor jou werkt iets anders misschien juist goed. Hoe dan ook, zorg ervoor dat wat of waar je thuis ook is, je een fijne, healthy omgeving voor jezelf creëert. Dat verdien je namelijk ; )

7. Planet
Soms heb ik van die momenten dat ik alleen de deur uit ga, de natuur in, het liefst op blote voeten, wat mij nog dichter bij de natuur brengt. Dat geeft me een goed gevoel. Want wij zijn als mens, net als planten, dieren, materie, meteorologische en geologische processen, het buitenaardse, atomen en energie, een onderdeel van nature. We zijn één. En we leven met velen op Moeder Aarde, de planeet waar we samen gebruik van mogen maken. Ik vind dat bijzonder! En nee, ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Maar ik doe het toch ; )

Termen zoals klimaatverandering, instorting van de biodiversiteit en plastic soep horen we allemaal steeds vaker voorbijkomen. Helaas. Het gaat niet zo goed met de gezondheid van onze prachtige planeet. Wij, met ons miljarden, we putten de wereld uit. Doordat we in een consumptiemaatschappij leven, gebruiken we veel fossiele brandstoffen, ontbossen te veel en bovendien vissen we de zeeën leeg. Er is veel uitstoot van broeikasgassen en de achteruitgang van de insectenstand is ook waar we iets aan moeten doen, want zonder hen raken we een groot deel van ons voedsel kwijt.

Rens Kroes Lente
Anne Timmer

Ik ben iemand die positief is ingesteld en denk over veel dingen in het leven dat het allemaal wel goed komt. Maar als het gaat over dit onderwerp vind ik het soms moeilijk om een positief te blijven. Maar gelukkig is er wél een manier om hier positief mee om te gaan. En dan bedoel ik niet dat je de ‘supermens’ uit moet gaan hangen en in je eentje de hele wereld op je schouders moet gaan dragen. Je schuldig voelen over je misschien wat minder “bewuste” verleden helpt ook niet. Nee, de positieve switch zit hem in het nu. Nú kan jij, net als ik, het verschil maken. Een beter milieu begint écht bij jezelf. En er zijn gelukkig veel keuzes die je kunt maken die eraan bijdragen dat deze aarde bewoonbaar blijft. Hieronder een aantal dingen die ik doe om mijn steentje bij te dragen. Misschien past een aantal van mijn keuzes ook wel bij jou…

– Zoveel mogelijk connectie met de natuur maken. 
– Eerst kijken of de vaatwasser vol genoeg voordat ik hem aan doe. 
– Ik ben overgestapt op groene stroom. 
– Niet langer douchen dan nodig. 
– Als ik het thuis koud heb doe ik eerst een trui aan voordat ik de verwarming verhoog. 
– Zoveel mogelijk met natuurlijk materialen koken. 
– Zoveel mogelijk plantaardig koken. 
– Zo weinig mogelijk voedsel verspillen.
– Afval scheiden. 
– Ik composteer. 
– En ik heb mijn eigen moestuintje (ook op vensterbank).

Maar dan nog even in het kader van eerlijkheid: Ik heb wel één grote zwakke plek? Vliegen! Ik hóu namelijk van reizen. Maar hoe goed het ook is voor mijn mental health, ik doe onze planeet geen plezier met op het vliegtuig stappen. Dat weet ik heel goed. Ik denk er daarom tegenwoordig wel echt goed over na voor ik die ene verre trip boek. Dichtbij op vakantie kan namelijk ook heel fijn zijn. En ik check bovendien tegenwoordig of ik een reis misschien ook met een (elektrische) auto of zelfs trein kan afleggen. Wanneer ik van plan ben in de auto te stappen, bedenk ik me eerst even of fietsen of het openbaar vervoer ook een optie is. Denk ik dat ik het kan fietsen? Dan doe ik dat liever.

Dus nee, ik doe het nog niet altijd 100% goed, maar het begint allemaal met bewustzijn. Daar ben ik van overtuigd. En vervolgens beïnvloeden we met iedere stap in de juiste richting de toekomst van onze planeet op een positieve manier. Een fijne gedachte! Iets positiefs om ons, wanneer het op de toekomst van onze planeet aankomt, aan vast te houden! 

Go get ‘em!  

Dat waren ze, de factoren waar ik en mijn bedrijf voor staan. Ze houden me gelukkig en gezond en helpen me in mijn streven naar de beste versie van mezelf. Mijn visie verandert iedere dag door de kennis die ik opdoe en door wat ik meemaak, maar dat wat hierboven staat, dat is de basis. Dat zal voor mij voor altijd de fundering zijn waar ik op zal bouwen.

Ik hoop dat deze website, mijn boeken en Powerfoodies Market je inspireren om meer uit jezelf te halen, zonder dat je te streng voor jezelf bent. Ik hoop dat het je helpt balans te vinden en dat het je motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Dat je het kunt gebruiken als handleiding en dat het je een steuntje in de rug geeft. Want alleen jij kan jouw eigen leven leiden. Niemand anders.

                           With love,

                                       autograph

you may also like

Loading Facebook Comments ...

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

Je hebt van die types die gewoon gaan en ook zo lekker kunnen struikelen want dat maakt het leven spannend. ‘Yea that’s me!’ 👋🏽 Door mijn vele interesses (op stipt nummer 1 voeding & gezondheid) zeg ik graag ‘ja’ op van alles en nog wat, maar vorig jaar kreeg ik een wake-up-call. Opeens voelde ik dat het roer om moest en de schoot iets moest laten vieren. Daar was ie dan: een opkomende transformatie (:)) maar geen idee waar ik moest beginnen. En het ging ook immers niet want So Simple was in de maak, MJ had mij nodig en webshop @powerfoodies moest gerund worden. Handen in het haar! Escape: Fryslân. Voetjes in het zand, woelen in de moestuin (zonder nieuwe zaadjes te planten ;)) en koken. Ik deed energetische healings, ademsessies en cacaoceremonies om los te laten. Want dat doorgaan was ook een mechanisme om niet naar mijn schaduwkanten te kijken want ik was (en nu nog steeds) bang voor die stap daarna (controleverlies). Afgelopen zomer “verloren” we onze papa en ik kreeg een miskraam. Dat waren voor mij signalen om nog meer naar binnen te keren. Beetje bij beetje mag ik steeds meer loskomen van die mechanismen (zonder mijn drijfveer te verliezen). Maar toch blijft die angst om de diepe en donkere wortels bloot te leggen dus mijn eigen licht te zien. Daarom ga ik iets doen waar mijn hart een sprongetje van maakt en dat is deelnemen aan @lionadalia’s jaartraining RECODE waar ik ga proberen diep te landen in mijn eigen medicijn en zal reizen door mijn eigen innerlijke landschap. Zodat ik hopelijk over een jaar mijn eigenheid helemaal kan claimen. Want hey, daarvoor zijn we hier! If you like it or not ;) 🫶🏽

-x- Rens
...

Een lekkere, simpele en vullende smoothie voor morgenochtend. Enjoy!

Ingrediënten (2 personen)
3 stengels boerenkool (60 g)
1 avocado
1/2 citroen
1 tl Gucot vanillepoeder
2 rijpe bananen
2 medjoul dadels, optioneel
500 ml amandelmelk (of andere melk naar wens)

Bereiding
Doe alles in de blender en mix het tot een romige smoothie! 🍃🍀

#renskroes #powerfoodies #gucot #powerfoodiesmarket #healthyrecipes #nutmilk #notenmelk #vanillepoeder #dadels #hazelnoot #vegan #veganism #love #vegetarisch #healthylifestyle #food #foodforthought #groenesmoothie #sosimple #simpelesmoothie #greensmoothie #smoothie #kale #kalesmoothie
...

Zingen in de regen, een ‘never ending story’ als klein meisje tot nu. Het plensde, onweerde en op een gegeven moment dacht ik dat het zo hoorde. Maar al een tijdje mag mijn vertrouwde gevoel plaats innemen voor zonneschijn en nieuwe tonen. Ah, back home. 🫶🏽 ...

Hey guys daar ben ik weer (and don’t my bad hair day, haha). Ik dacht laten we dit keer een notenmelk maken want dat gebruik ik eigenlijk in alles (en volgens mij ben ik niet de enige;)) Meestal koop ik een pak maar tegenwoordig maak dit soort ‘melk’ (haver en hennepmelk ook) zelf wat echt zo easy peasy is zoals je ziet. Wel handig als je een kaas/passeerdoek hebt! Fijne zeef werkt ook prima.

Ik voeg deze melk toe aan ‘sweets’ maar ook gebruik ik ‘em in mijn golden milks, cacao drankjes & smoothies. Je kan alle noten gebruiken. Recept blijft verder hetzelfde. Dit keer had ik zin in een hazelnootversie.

Tip! Gooi de overgebleven pulp niet weg! Verwerk het bijvoorbeeld in een taart of zelfgebakken brood.

Ingrediënten:
250 g hazelnoten
3 (medjoul) dadels (optioneel)
1 liter water
1 tl vanillepoeder
Snufje zeezout

Bereiding
1. Week de noten voor zo’n 3 uur.
2. Mix hierna alle ingrediënten op de hoogste stand in de blender.
3. Giet de inhoud daarna door een kaasdoek (of zeef) en vang de hazelnotenmelk op in een kom. Knijp de doek goed uit of druk het vocht eruit met een lepel als je een zeef gebruikt.
4. Giet de melk in een fles ;)

Enjoy! ;)

#renskroes #powerfoodies #gucot #powerfoodiesmarket #healthyrecipes #nutmilk #notenmelk #vanillepoeder #dadels #hazelnoot #vegan #veganism #love #vegetarisch #healthylifestyle #food #foodforthought
...

Een gezonde levensstijl betekent voor mij meer dan powerfood, de juiste ontspanning en beweging. Het is leven vanuit een zelfbewustzijn. Het leert mij authentieker te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Ik slik niet zomaar alles voor zoete koek. Ik maak daarom niet de makkelijkste keuzes maar ik denk wel de gezondste. Ik gebruik nu al een poos @naturalcycles, de enig anticonceptie app die FDA-goedgekeurd is, en met een CE-markering. Omdat het een natuurlijke hormoonvrije anticonceptie methode is, laat het mij nog meer thuiskomen in mijn lichaam en ik leer mijn cyclus daardoor nog beter kennen zodat ik nóg beter in mijn kracht sta.

De app gebruikt je lichaamstemperatuur en andere vruchtbaarheid indicatoren om te bevestigen wanneer je vruchtbaar bent en niet. Groene dag = je bent niet vruchtbaar. Rode dag = je bent vruchtbaar en moet je onthouden of bescherming gebruiken. Voor elke vrouw werkt misschien een andere methode, maar voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke optie kan ik Natural Cycles enorm aanbevelen. Als je meer wilt weten over hoe het werkt of een niet-hormonale anticonceptiemethode wilt proberen, kun je Naturalcycles.com bezoeken en mijn code Rens gebruiken voor 20% korting op een jaarabonnement en een gratis thermometer.

NC° is voor 18+ en beschermt niet tegen soa’s.

Wat gebruik jij en waarom? 👇🏽

#renskroes #naturalcycles #healthylifestyle #powerfoodlifestyle #liefdevoorjelichaam
...

Dit recept staat in So Simple maar ik vond het de moeite waard om het ook hier met jullie te delen. Hij is namelijk zo lekker en ook easy om te maken. Perfect voor het weekend! En ook nog een leuk weetje over de knolselderij want het verdient het niet om vergeten te worden; het is een vitamine C-bom, dus geweldig voor je weerstand. En hij zorgt dat je ijzer opneemt: belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen. Yea! Happy prepping en laat mij weten wat je ervan loopt.

VOORBEREIDINGSTIJD
20 minuten

OVENTIJD
30 minuten

BENODIGDHEDEN
Quichebakvorm Ø 22-24 cm

INGREDIËNTEN (VEGETARISCH & LACTOSEVRIJ)
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 uien
1 knolselderij
300 g portobello
75 g zongedroogde tomaten, uit pot
15 g verse rozemarijn
1 el kerriepoeder
4 eieren
olie om ovenschaal in te vetten en in te bakken
zeezout en zwarte peper, naar wens

BEREIDING
➊ Verwarm de oven voor tot 200 °C.
➋ Ontdooi de plakjes bladerdeeg, vet een quichevorm in met wat olie en bekleed hem met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
➌ Snipper de uien. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Snijd de portobello in plakken. Hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
➍ Bak de ui, knolselderij, portobello en kerrie met de zongedroogde tomaten in wat olie op middelhoog vuur totdat de knolselderij wat zachter is.
➎ Kluts de eieren luchtig en breng op smaak met zout en peper.
➏ Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg en giet de geklutste eieren erover. Strooi er wat extra rozemarijn over. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.

#sosimple #quiche #renskroes #powerfoodies #healthyrecepten #gezonderecepten #healthyrecipes #gezond #simpel #simplerecipes #simpelerecepten #powerfoodies #knolselderij #portobello
...

Voel jij je wel eens eenzaam, een gemis? Denk jij dat externe factoren (eten, (liefdes)relaties) dat voor je op kunnen lossen? My thoughts…dat gevoel is een signaal dat je de liefde in jezelf mist. Het vraagt om meer connectie te maken met jou en naar je eigen begeleiding te luisteren. Negeer je het, dan zal het alleen maar luider worden. Joehoe ;) Spreek ook voor mijzelf. Doordat ik gehoor geef aan mijn behoeften, verlangens en de triggers heb ik steeds minder behoefte aan zoet. Maar ook heb ik minder bevestigingen van anderen nodig (denk aan likes, reacties, hoeveel views) om mij goed te voelen.
Het is een lang proces maar ondanks dat het af en toe eruit ziet als een zalm die tegen de stroom inzwemt, voel ik rust van binnen. Eenheid. Omdat ik MIJN pad bewandel🤍 #themanifestorgirl #renskroes

📷 @paulbellaart
...

Na mijn lunch, ‘matcha latte it is’ om mijn geest te verscherpen ;) Ah, echt genieten. Ook proberen? Hierbij het recept👇🏽

Ingrediënten:
- 2 matcha schepjes of 1/2 theelepel ceremonial matcha (check fav merken hieronder)
- 60 ml opgewarmd water (70-80 °C).
- 180 - 200 ml melk (I love kokos-rijst van @rudehealth)
- Mespuntje Gucot vanillepoeder, optioneel

Bereiding:
1. Voeg 2 scheppen matcha in een kommetje. Je kunt het zeven om een gladdere textuur te krijgen.
2. Giet een klein beetje van het water in je kom.
3. Maak zachtjes met je bamboe garde een matcha pasta zodat je geen klontjes krijgt.
4. Voeg de rest van het water toe en klop.
5. Verwarm de melk en giet het bij de matcha (of the way around; giet je matcha-thee op de melk voor het voor nice effect ;))
6. Ik vind het ook lekker met vanillepoeder maar all up to u natuurlijk.

Notes:
- Iced matcha vind ik ook lekker. Dan verwarm ik de melk niet en doe ik er ice bij. Cheerssss ;)
- On a hurry? Dan voeg ik zo hup alles in en to go cup en schud ik het doorelkaar, haha.

Favoriete matcha merken:
- @biotane
- @nekohama
- @hugthetea

#matcha #matchalatte #healthy #renskroes #sosimple #healthydrinks
...

Een heerlijk comfort recept op een regenachtige dag geïnspireerd op Sid’s pindasoep. Hij heeft deze versie al heel vaak goedgekeurd (en hij is de pro!) dus ik weet zeker dat jij er ook van smult. En zó klaar! Recept vind je op renskroes.com. Link in de stories 🫶🏽

Foto: @cameronstudio1
...

We gaan veranderen voelde ik afgelopen jaar. Veel loslaten. Het is tijd. Jarenlang zat ik in een rollercoaster, wel een hele leuke maar ik ging altijd maar door. Yep, ik ben een manifestor. Maar heb daarbij wel de ruimte nodig om op te laden dus ik ben nu mijzelf aan het leren om wat vaker ‘inward’ te gaan. Hoe moeilijk dat ook is voor iemand die het fijn vindt om telkens maar nieuwe zaadjes te planten. Mijn lichaam en geest zeggen ‘ho’! Ik ga die angst aan want that’s what it is.

Dit is mijn intentie aankomende tijd. Nu ben ik benieuwd naar die van jou… 👇🏽🌟

@vitaminstorenl
@mickdelint
@mitzymalu
...

‘You better buy that cookbook’ want dit is ook weer een winner ook al zeg ik het zelf. Echt een heerlijk comfortreceptje voor doordeweeks. De sumak (robijnbesje) en citroen maakt ‘m heerlijk fris! Geniet 🫶🏽👇🏽

Glutenvrij? Vervang de couscous met gierst, boekweit, rijst… you name it :)
Vegan? Vervang de feta door vegan feta ;))

Weetje: Sumak is de nachtmerrie van infecties en ondersteunt bij een gewone verkoudheid. Ontstoken tandvlees? Stop er een in je mond en je bent er zó vanaf.

INGREDIËNTEN (ca. 4 personen)
- 2 middelgrote aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 80 g dadels (i love medjoul)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl sumak
- 700 g passata (of tomatensaus)
- 300 g volkoren (spelt) couscous, of naar wens
- 1/2 citroen
- 120 g feta
- Zeezout en zwarte peper
- Olie om in te bakken

BEREIDING
➊ Snijd de aubergines in reepjes en hak de knoflook fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
➋ Doe twee scheuten olie in een grote pan en bak de aubergines en knoflook samen met de komijn en sumak een paar minuten totdat de aubergine zacht is.
➌ Doe de passata en dadels erbij en laat het 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer af en toe door. En schenk er eventueel wat water bij. Breng het op smaak met zout en peper.
➍ Bereid de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
➎ Serveer se couscous erbij of verdeel alles in borden of schalen. Knijp de citroen er bovenuit en verkruimel de feta.

Meer van dit soort recepten? Ze staan allemaal in kookboek So Simple, link in mijn bio of renskroes.com 🫶🏽

Enjoy! -x- Rens

#foodie #renskroes #foodlover
#powerfood #food #healthyfood #powerfoodies #renskroespowerfood #simpeleten #simpelemaaltijden #easyfood #easyrecipes
#freshfood #instagood #onthego #powerfoodiesmarket #gucot #sosimple #kookboek #aubergine #stoofpotje #sumak #feta #simpelgerecht #simpelemaaltijden #easyrecipes
...

2022. Eigenlijk één woord: messy. Het jaar van loslaten. Probeerde mijn masker af te zetten maar dat lukte niet altijd. Ik danste, maar ging te hard en werd moe van het bewijzen. Heb blokkades proberen op te lossen. En maar weer doorgaan. Die sprong maken is immers wel heel eng want what’s next? 2023 gaat mij duwen en laten dansen in de richting naar meer en misschien wel helemaal mijzelf zijn. Of ik hier klaar voor ben? Ik weet weet het niet. Maar laat maar komen…. ‘Hello’ new year! -x- Rens ...

Jaaaaaa! Ben jij net als ik goed voorbereid op de #appelazijnchallenge die 1 januari weer van start gaat? Zo fijn dat je jezelf weer even een boost kan geven …

Je wil niet weten hoeveel zin ik hierin heb. Meer dan ever! Lekker opschonen, mooie huid, fijne stofwisseling, no brandend maagzuur, you name it. Ga je de uitdaging met vele anderen aan?

Check hieronder het stappenplan en wat nieuwe recensies👇🏼

APPELAZIJNCHALLENGE STAPPENPLAN:
1. Zorg dat je 1-2 flessen Gucot appelazijn in je kastje hebt staan als je de hele maand mee wil doen. Check de link in mijn bio of de stories om nog een extra flesje te bestellen en zorg dat je dat nu doet want we gaan 28 december einde dag met de webshop offline en zullen we alles verzenden!

2. Drink de hele maand januari elke dag, 20 min voor je ontbijt (& eventueel avondmaal), ca. 300 ml lauwwarm water met 1 dopje (of naar wens) Gucot appelazijn. Heb je een gevoelige maag? Start dan met één keer per dag en/of 1 tl appelazijn.

Tip: Drink het met een gouden RVS Powerfoodies-rietje om je tandglazuur te beschermen.

Waarom de challenge? 👇🏽
Hoewel deze per persoon verschillen zeggen de vele ervaringsverhalen en het enthousiasme binnen de Powerfoodies-community mij genoeg. Sinds we de #appelazijnchallenge in het leven geroepen hebben, worden we overladen met positieve ervaringen: buik minder opgeblazen, mooiere huid, meer energie, betere stoelgang…

Een paar nieuwe recensies:
☾ “Forever grateful for this life hack. Eindelik m'n PDS onder controle”

☾ “Oprecht veel meer energie en nog nooit zoveel complimenten gekregen over hoe ik eruit zie”

☾ “Min buik is veel platter en voel
me veel fitter”

☾ “Mijn huid is drastisch verbeterd!! Ik drink het elke ochtend op de lege maag!”

☾ “ Ik voel me opvallend minder opgeblazen!! :) Jeei!”

Wat oudere:

☾ “Sinds ik dit gebruik heb ik geen last meer van zuurbranden en eindelijk naar de toilet kunnen zonder Magrogol”

☾ “Love it. Ik doe het gewoon elke dag van het jaar. Echt een gewoonte geworden”

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring zal zijn. Voor meer recensies bekijk de highlights van @powerfoodies!

Zie je 1 januari, whoooo! 🙌🏼💛 x Rens #renskroes #appelazijnchallenge #gucot
...

Cheers met deze oh zo lekkere, warme en gezonde mocktail. Heerlijk voor deze dagen! -x Rens

Ingrediënten (2 personen)
- 450 ml troebele appelsap
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje of 1/2 tl kaneelpoeder
- 5 kardamompeulen of 1/2 tl kardamompoeder
- Shot Gucot appelazijn
- 1/2 sinaasappel, in partjes

1. Verwarm de appelsap met de kruiden. En laat het voor 10 minuten trekken.
2. Haal het van het vuur en voeg een shot Gucot appelazijn erdoor.
3. Snijd de sinaasappel in partjes en doe wat in de cocktailglazen.
4. Giet het drankje in de glazen. Leuk met een mooi gouden @powerfoodies rvs rietje ;)
...

Ik houd van mooie spulletjes in mijn keuken. Als ik kook en serveer dan geniet ik zo van als iets van goede kwaliteit is. Daarom vind ik @motelamiio.nl echt bij mij passen. Ze gebruiken mooie kleuren (ik ga goed op aardetinten) en dit keramiek wordt op een eerlijke, milieuvriendelijk geproduceerd in Portugal en daar worden de ontwerpen met de hand gemaakt en beschilderd. Ik kreeg gister wat mooie spulletjes van hen binnen (naast online hebben ze ook een store in Amsterdam en Utrecht) dus ik ben er gelijk lekker mee aan de slag gegaan. Geniet van de bietensalade hieronder trouwens. Een lekker licht pre- of after kerstreceptje dacht ik zo!

INGREDIËNTEN (voor 2-3 personen)
600 g gekookte bieten, in stukjes
200 g (rode) quinoa
1 el bouillonpoeder (heb die van Gucot gebruikt)
1 kleine ui, in kleine stukjes
2 el Italiaanse kruiden
1 el kerriepoeder
1 teentje knoflook
1 duim gember
200 g feta, in blokjes
handvol walnoten, gehakt
1 kleine el honing
Zeezout en zwarte peper naar wens
Scheut koudgeperste olijfolie

BEREIDING
1. Spoel de quinoa schoon en kook het in water droog.
2. Doe vervolgens alles in een kom, knijp de knoflook en gember met een pers erboven uit.
3. Schep de quinoa erbij en hussel alles door elkaar.
4. Breng het eventueel op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
5. Heerlijk met wat olijven en/of stukjes (medjoul) dadel.

Geniet –x- Rens
...

‘Bewustzijn is als de zon: wanneer het schijnt op dingen transformeren ze’ 🌟🤍 ...

Surinaamse Moksi Alesi (een soort nasi) met een twist want ik gebruik gierst (glutenvrije ‘oergraan’ - zit vol magnesium) in plaats van rijst. Nommm! Je vind ook dit recept op bladzijde 209 in So Simple kookboek. Let me know what u think! 🌟

INGREDIËNTEN (ca. 4 personen)
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1/2 spitskool
- 4 el tomatenpuree
- 2 el tamari
- 1 el bouillonpoeder
- 350 g gerookte zalm of makreel in stukjes
- 300 g gierst
- 400 ml kokosmelk
- Ca. 900 ml water
- Olie om in te bakken

BEREIDING
➊ Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
➋ Snijd de tomaat in blokjes en de spitskool in reepjes (kan je net als ik doen met mandoline of gewoon met mes).
➌ Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
➍ Voeg de tomaat, spitskool, tomatenpuree, tamari en bouillonpoeder toe en roer een minuutje door elkaar. Doe dan de gerookte vis erbij ( het kan aan het einde zoals op de video).
➎ Voeg na een paar minuten de gierst, water en kokosmelk toe.
➐ Stoof 15 minuten op laag vuur tot de gierst gaar is. Zorg dat het niet aanbrandt, voeg eventueel wat extra water toe. Op tafel met die pan!

Enjoy! -x-

#foodie #renskroes #foodlover
#powerfood #food #healthyfood #powerfoodies #renskroespowerfood #foodblogger #foodinspo #happyday #eatingfortheinsta #cleaneating #homemade #fresh #simpeleten #simpelemaaltijden #easyfood #easyrecipes
#freshfood #instagood #onthego #powerfoodiesmarket #gucot #sosimple #kookboek #surinaamsrecept #surinaams #surinaamsgerecht
...

Happy belly oreos ;) 👇🏽 #gouweouwe

KOEKJES:
50 g havermout
180 g amandelen
100 g Medjoul dadels, pitten verwijderd
40 g rauwe cacao
½ tl kaneel

CASHEWROOM:
130 g rauwe cashewnoten
2 tl water
1 tl vanillepoeder of -extract, ongezoet
1 el gesmolten kokosolie
snufje zout
1 el ahornsiroop

1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur 2. Voeg de ingrediënten voor de koekjes op volgorde beetje bij beetje toe aan de blender. Mix goed totdat alles helemaal fijn is.
3. Haal het deeg uit de blender, leg het op bakpapier en rol het met een deegroller uit. Als het deeg wat te droog is, voeg dan wat kokosolie of water toe. 4. Druk er met een vormpje of een grote dop kleine rondjes uit.
5. Leg de koekjes op een bord en zet dit wanneer ze klaar zijn in de koelkast. 6. Spoel de blender schoon, doe de ingrediënten voor de cashewroom erin en mix alles tot een romig geheel (zo lekker, haha).
6. Schep de room in een kommetje.
7. Haal de koekjes uit de koelkast, schep met een theelepel wat cashewroom op een koekje en druk er een ander bovenop. Herhaal dit tot er geen koekjes meer over zijn. YUM!

@powerfoodies
#renskroes #rauweoreos #oreos #healthyoreos #healthyoreo #oreo #healthyfood #powerfood #gezondesnacks #toetje #vegan #veganistisch

Foto: Cameron Studio
...

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!