Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Mijn verhaal, missie & filosofie

Mijn verhaal, missie & filosofie

Blog thumbnail ,

HAPPY NEW YEAR! Nu dat het 2019 is, leek het mij een goed idee om mijn verhaal, missie & filosofie helemaal op te schrijven zodat je nog een beter beeld hebt waar ik vandaan kom, wat mijn drijfveer is en wat ik voor deze wereld wil betekenen. Veel leesplezier ; )

Mijn verhaal

Mijn jeugd
Mijn liefde voor gezondheid goes way back! Mijn Beppe (oma in het Fries) groeide op in een bakkers-kruidenierswinkel in een klein Fries dorpje, waarvan haar vader eigenaar was. De winkel werd overgenomen door zijn zoon, ome Ids. Beiden stonden bekend om het zuurdesembrood dat ze bakten, en ze verkochten de lekkerste haverkoeken in het dorp. Beppe trouwde met mijn Pake (opa in het Fries), die in de jaren ’30 in Fryslân zijn vaders boerderij had overgenomen. In de jaren ’60 ontwikkelden boerenbedrijven steeds meer richting bio-industrie. Beppe had daar zo haar vraagtekens bij en motiveerde Pake om over te stappen naar biologische landbouw. Nogal vooruitstrevend voor die tijd, maar Pake volgde haar visie. Eind jaren ‘70 stopten ze helemaal met veeteelt en verbouwden alleen groenten, fruit en kruiden.

Hun dochter, mijn mem (moeder in het Fries), ging rond haar achttiende de verpleging in, uit fascinatie voor het menselijk lichaam. Ze ontdekte dat in het ziekenhuis veel aandacht was voor medicatie, maar zeer weinig voor voeding. Dat maakte haar nog bewuster in de keuzes die ze maakte. Ze begon zich te verdiepen in de rol van het voedingsproces in bepaalde ziektebeelden. En studeerde voor voedingsdeskundige. Het zal vast geen verrassing zijn dat er bij ons thuis vooral plantaardig, biologisch en puur gegeten werd. Mijn ouders deden boodschappen bij de winkel van mijn oom en we maakten zoveel mogelijk gebruik van onze eigen kruiden- en groentetuin. In de koude dagen verbouwden we boerenkool, spruiten, prei, winterwortel, andijvie en aardappelen. En in de warmere dagen stond de tuin vól met fruit en zomergroenten. We aten paardenbloemblad (goed voor de lever) en brandnetels (hoog ijzergehalte) en kregen ook bijenpollen, spirulina en zeewier voorgeschoteld.

 

De start van m’n website
Als jullie het zo lezen dan is het voor jou vast geen verrassing dat voeding nogal een big deal is in mijn leven. Ik begon begin 2013 met bloggen over mijn liefde voor (gezond!) eten en drinken toen ik nog in de obesitaskliniek werkte (waar ik in aanraking kwam met de psychische kant van eten). Mijn blogs sloegen aan. Zo fijn dat ik mensen een stukje op weg kon helpen door mijn tips, tricks, adviezen en het delen van mijn eigen lifestyle.

Mijn eigen voedingspraktijk

Ik startte wat later in 2013 mijn eigen voedingspraktijk waar ik in 3 jaar tijd superveel lieve en tevreden powerfoodies heb mogen begeleiden, wat heel waardevol voor mij was omdat ik iets positiefs, iets goeds kon bijdragen. Gezond en gebalanceerd eten en de juiste adviezen zorgden voor blije mensen en dat zal ik nooit meer vergeten.

Boeken 1 tot en met 4
Ondertussen lanceerde ik mijn eerste boek, Powerfood. Van alle kanten stroomden er berichtjes binnen: ‘Door de adviezen in jouw boek ben ik bewuster gaan eten’ en ‘Ik heb eindelijk geen last meer van een opgeblazen gevoel’ tot ‘Nu ik meer in de keuken sta, geniet ik ook echt meer van mijn eten’. Niet zelden moest ik een traantje wegpinken bij het lezen van jullie geweldige woorden. Zó trots dat ik iets kon betekenen.

En dus ging ik door en schreef ik een tweede boek (Powerfood – van Friesland naar New York). En een derde (Powerfood – On the Go). En een vierde (Powerfood – The Party Edition)! Mooie, lieve berichten bleven binnenstromen, maar ook kreeg ik regelmatig vragen. Want in mijn eerste vier boeken deelde ik recepten, maar tussen de regels door vertelde ik ook het een en ander over mijn lifestyle, hetgeen ik in geloof en dat waar ik voor sta. De vragen over mijn levensstijl leidden tot een boek met antwoorden, boek vijf: Rens – Mijn lifestyle guide.

Boek 5
Na boek één had ik dit vijfde boek al in mijn hoofd. Na boek vier was er eindelijk ruimte om hier mee aan de slag te gaan. Ik kon nu rustig en overzichtelijk uitleggen wat mijn visie is, waar ik vandaan kom. In boek vijf ‘RENS – mijn lifestyle guide‘ licht ik mijn basis toe, de manier waarop ik naar het leven kijk. Ik laat in dit vijfde boek zien wie ik ben, dat ik niet alleen maar op superfoods (niet te verwarren met Powerfood) zit te kauwen en sapjes drink, maar dat ik voor zoveel meer sta dan dat. Een healthy & happy lifestyle creëer je naar mijn idee namelijk door de balans te vinden op het gebied van voeding, inspanning, ontspanning, mindset, uitstraling en zorg voor jezelf en de wereld om je heen. Ben je dag in dag uit bewust met al deze elementen bezig? Dan leef je voor mij een healthy lifestyle. Door in mijn vijfde boek mijn complete visie en bijbehorende levensstijl uit te leggen, hoop ik ook andere mensen te inspireren tot een zo bewust en gebalanceerd mogelijk leven. En zo’n leven in balans, daar passen de recepten uit m’n eerdere boeken dan weer heel goed bij. Met dit vijfde boek, voelt mijn verhaal completer dan ooit en daar ben ik heel, heel trots op.’

Online winkel: Powerfoodies Market
In juni 2018 ben ik samen met mijn vriend een webshop begonnen, genaamd Powerfoodies MarketIn deze webshop zijn mijn eigen voedingsmiddelen (stay tuned!) en goodies te koop. Het idee hierachter? Vier jaar geleden startte ik mijn Instagram pagina @powerfoodies. Ik wilde een platvorm bieden waar iedereen hun powerfoodrecepten kon delen met de #powerfoodies & #renskroes. Dat werd een enorm succes. Daarnaast merkte dat ik veel vragen kreeg waar ik bepaalde (duurzame en kwalitatieve) producten kocht zoals de essentiële ingrediënten en keukenartikelen. Dus zijn we deze website gestart voor iedereen die kwalitatieve, duurzame, (lekkere) producten wil kopen wetend waar het vandaan komt inclusief recepten, informatie & tips.
Het runnen van een webshop is iets heel anders dan alles wat ik hiervoor heb gedaan; het vergt puur ondernemerschap en het kost enorm veel tijd. Máár het is het waard! Want als ik weer een envelop met mijn eigen rvs-rietjes (beter voor het milieu) op de post doe, maakt me dat zo super blij. Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd wat jij ervan vindt, van Powerfoodies Market. Dus neem vooral een kijkje en deel je mening met me. Vind ik leuk.

Missie 
Op dit platform geef ik je een inkijkje in mijn levensstijl, met daarin een hoofdrol voor voeding. Ik wil jou hierdoor inspireren om je (nog) meer bewust te worden van je eigen keuzes en je eigen leven. En ik hoop dat je vervolgens vanuit die bewustwording kunt gaan handelen en op die manier een zo happy and healthy mogelijk leven voor jezelf en de wereld om je heen creëert.

Filosofie 
Om zelf zo healthy and happy mogelijk te leven, heb ik 7 keyfactoren geformuleerd. Op basis van die 7 keyfactoren richt ik mijn leven zo bewust en positief mogelijk in. En ik hoop jou ermee te inspireren. En met inspireren, bedoel ik ook echt inspireren. Het is niet mijn bedoeling je iets op te leggen. Of mijn ideeën als waarheid te verkondigen. Zie mijn 7 keyfactoren vooral als een soort van gereedschapskist, waar je uithaalt wat jij nodig hebt en waar je de rest lekker in laat zitten

1. Good Vibes
Bewust in het leven staan is voor mij key! Ik doe alles zoveel mogelijk met mijn volle aandacht. Elke dag. Als het gaat om eten, maar ook als het gaat om zorg voor mezelf, voor anderen en voor de planeet. Bewust omgaan met je denkpatronen is naar mijn idee minstens zo belangrijk. Je kan jezelf een waarheid aanleren door te denken dat je negatieve gedachten volkomen terecht zijn. Maar dat zijn ze meestal niet. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn gedachten. Gewoon te luisteren. Je hoeft er niet altijd iets mee te doen, want het zijn maar gedachten. Soms zijn ze waar, soms niet. Soms zijn ze belangrijk, soms niet. Maar het zijn er sowieso elke dag véél. Het mooie daaraan? Je kunt zelf kiezen welke je uiteindelijk volgt en welke je even overslaat. Ik kies zoveel mogelijk voor mijn positieve gedachtes. Ik geloof namelijk dat je aantrekt waarop je je focust, dus dan kan dat maar beter positief zijn, toch? Op die manier creëer je positive vibes en sta je gelukkiger in het leven. Zo werkt het voor mij in ieder geval. Wat me ook helpt om positief in het leven te staan: kwetsbaar durven zijn, ook datgene toestaan wat minder fijn aan het leven is. Ik probeer continu met beide benen op de grond te blijven staan en oprecht te zijn over de dingen die ik moeilijk vind. Het is een beetje een paradox, maar toch is dat volgens mij precies wat je nodig hebt als je verder wilt komen. Het is echt belangrijk om ook te zien wat er niet of minder goed gaat, om je ogen daar niet voor te sluiten. En ik weet heel goed dat ik het allemaal niet perfect doe. Dat hoeft gelukkig ook niet. Ik voel me ook weleens rot, boos of verdrietig. Allemaal gevoelens die er gewoon mogen zijn. En door die mindere momenten toe te staan, lukt het me uiteindelijk beter om te relativeren en negatieve gedachten in bedwang te houden. Want ik sta ze wel toe, maar kies ervoor om me te focussen op het positieve in mijn leven. En op die manier ontstaan er vaak een heleboel good vibes. Zo fijn. 

2. Relax
Als je constant ‘ON’ staat, raakt je lichaam uit balans. Altijd paraat staan, betekent dat je altijd in bepaalde mate stress ervaart. En stress doet iets met je lijf. Omdat het welzijn van je lichaam zo in verbinding staat met je psyche, vind ik het belangrijk om te zorgen voor de nodige ontspanning. Zo laad ik weer even helemaal op. Hoe ik ontspan, vertel ik je in mijn lifestyle boek. 

3. Food Filosofie
Goede voeding’ is een relatief begrip. Daar geloof ik in. Er is niet één manier om gezond te eten. Iedereen heeft andere cravings, behoeftes en gewoontes. Bovendien is elk lichaam anders en dat maakt dat het per persoon totaal kan verschillen wat je nodig hebt. Met de jaren heb ik mijn eigen visie op voeding ontwikkeld. Op basis van mijn opvoeding en de ontwikkelingen in de voedingsindustrie, heb ik een eigen mening gecreëerd. De kennis over eten die ik van huis uit heb meegekregen, heb ik kunnen updaten en uitbreiden. Maar altijd houd ik in mijn achterhoofd de kennis die mijn grootouders en ouders met me gedeeld hebben. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Juist niet. Hoe puurder het eten (Powerfood), hoe beter. Dat is wat ik leerde, en dat is wat ik zo graag wil delen met jullie. Ik zeg niet dat mijn visie de enige waarheid is, maar dit is wel dé manier van eten en leven die mij zo gelukkig maakt.

Mijn voedingspatroon bestaat uit zoveel mogelijk plantaardig eten. Als hoofdingrediënt kies ik groente en/of fruit, en ik voeg zo min mogelijk dierlijke producten toe. Ik voel me hier fitter bij en ik zie de voordelen voor het milieu. Om dezelfde reden kies ik ook het liefst voor lokale en seizoensgebonden producten, ook al experimenteer ik zo nu en dan graag met ingrediënten uit andere landen en culturen. Tsja, ik blijf nieuwsgierig en leergierig. Zeker als het op voeding aankomt. Maar ik eet hoe dan ook zoveel mogelijk biologisch. Ik wil de biologische landbouw supporten en denk dat chemische bestrijdingsmiddelen simpelweg niet goed zijn voor de natuur (bodem, ons eigen gezondheid & dieren).

4. Beauty
Jezelf goed verzorgen is wat mij betreft essentieel voor een happy en healthy lifestyle. Je bent op je allermooist als je je lijf goed verzorgt. Dat doe je natuurlijk door het fit en fris te houden, maar het begint allemaal met accepteren en waarderen hoe je eruitziet. Je bent zó mooi! Echt. OMG, kijk eens goed naar jezelf! Zelfs de dingen die jij niet goed genoeg aan jezelf vindt, zijn fantastisch. Trust me. Een positieve kijk op je lichaam is de belangrijkste verzorging.

5. Beweging 
Zo’n drie keer per week werk ik me in het zweet. Sporten heeft een positieve invloed op mijn gezondheid, mijn zelfvertrouwen en mijn focus. Maar datzelfde effect heeft bewegen in een minder intensieve vorm. Wandelen, dansen, trampolinespringen: I love it! Voldoende beweging is essentieel om je goed te voelen, maar het is wel belangrijk dat je niet te streng bent voor jezelf.

6. Home
Mijn huis is voor mij de beschermende cocon waar ik kan zijn wie ik ben, mijn veilige haven en letterlijk mijn comfort zone. Thuis kan ik ontspannen. ‘Me thuis voelen’ heeft voor mij te maken met een aantal factoren, zoals licht, frisheid en rust. Maar de definitie van een fijn thuis is voor iedereen natuurlijk anders. Ik creëer dat veilige gevoel door middel van dingen als eigengemaakte luchtjes en schoonmaakmiddelen, planten en fijne muziek. Voor jou werkt iets anders misschien juist goed. Hoe dan ook, zorg ervoor dat wat of waar je thuis ook is, je een fijne, healthy omgeving voor jezelf creëert. Dat verdien je namelijk ; )

7. Planet
Soms heb ik van die momenten dat ik alleen de deur uit ga, de natuur in, het liefst op blote voeten, wat mij nog dichter bij de natuur brengt. Dat geeft me een goed gevoel. Want wij zijn als mens, net als planten, dieren, materie, meteorologische en geologische processen, het buitenaardse, atomen en energie, een onderdeel van nature. We zijn één. En we leven met velen op Moeder Aarde, de planeet waar we samen gebruik van mogen maken. Ik vind dat bijzonder! En nee, ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Maar ik doe het toch ; )

Termen zoals klimaatverandering, instorting van de biodiversiteit en plastic soep horen we allemaal steeds vaker voorbijkomen. Helaas. Het gaat niet zo goed met de gezondheid van onze prachtige planeet. Wij, met ons miljarden, we putten de wereld uit. Doordat we in een consumptiemaatschappij leven, gebruiken we veel fossiele brandstoffen, ontbossen te veel en bovendien vissen we de zeeën leeg. Er is veel uitstoot van broeikasgassen en de achteruitgang van de insectenstand is ook waar we iets aan moeten doen, want zonder hen raken we een groot deel van ons voedsel kwijt.

Rens Kroes Lente
Anne Timmer

Ik ben iemand die positief is ingesteld en denk over veel dingen in het leven dat het allemaal wel goed komt. Maar als het gaat over dit onderwerp vind ik het soms moeilijk om een positief te blijven. Maar gelukkig is er wél een manier om hier positief mee om te gaan. En dan bedoel ik niet dat je de ‘supermens’ uit moet gaan hangen en in je eentje de hele wereld op je schouders moet gaan dragen. Je schuldig voelen over je misschien wat minder “bewuste” verleden helpt ook niet. Nee, de positieve switch zit hem in het nu. Nú kan jij, net als ik, het verschil maken. Een beter milieu begint écht bij jezelf. En er zijn gelukkig veel keuzes die je kunt maken die eraan bijdragen dat deze aarde bewoonbaar blijft. Hieronder een aantal dingen die ik doe om mijn steentje bij te dragen. Misschien past een aantal van mijn keuzes ook wel bij jou…

– Zoveel mogelijk connectie met de natuur maken. 
– Eerst kijken of de vaatwasser vol genoeg voordat ik hem aan doe. 
– Ik ben overgestapt op groene stroom. 
– Niet langer douchen dan nodig. 
– Als ik het thuis koud heb doe ik eerst een trui aan voordat ik de verwarming verhoog. 
– Zoveel mogelijk met natuurlijk materialen koken. 
– Zoveel mogelijk plantaardig koken. 
– Zo weinig mogelijk voedsel verspillen.
– Afval scheiden. 
– Ik composteer. 
– En ik heb mijn eigen moestuintje (ook op vensterbank).

Maar dan nog even in het kader van eerlijkheid: Ik heb wel één grote zwakke plek? Vliegen! Ik hóu namelijk van reizen. Maar hoe goed het ook is voor mijn mental health, ik doe onze planeet geen plezier met op het vliegtuig stappen. Dat weet ik heel goed. Ik denk er daarom tegenwoordig wel echt goed over na voor ik die ene verre trip boek. Dichtbij op vakantie kan namelijk ook heel fijn zijn. En ik check bovendien tegenwoordig of ik een reis misschien ook met een (elektrische) auto of zelfs trein kan afleggen. Wanneer ik van plan ben in de auto te stappen, bedenk ik me eerst even of fietsen of het openbaar vervoer ook een optie is. Denk ik dat ik het kan fietsen? Dan doe ik dat liever.

Dus nee, ik doe het nog niet altijd 100% goed, maar het begint allemaal met bewustzijn. Daar ben ik van overtuigd. En vervolgens beïnvloeden we met iedere stap in de juiste richting de toekomst van onze planeet op een positieve manier. Een fijne gedachte! Iets positiefs om ons, wanneer het op de toekomst van onze planeet aankomt, aan vast te houden! 

Go get ‘em!  

Dat waren ze, de factoren waar ik en mijn bedrijf voor staan. Ze houden me gelukkig en gezond en helpen me in mijn streven naar de beste versie van mezelf. Mijn visie verandert iedere dag door de kennis die ik opdoe en door wat ik meemaak, maar dat wat hierboven staat, dat is de basis. Dat zal voor mij voor altijd de fundering zijn waar ik op zal bouwen.

Ik hoop dat deze website, mijn boeken en Powerfoodies Market je inspireren om meer uit jezelf te halen, zonder dat je te streng voor jezelf bent. Ik hoop dat het je helpt balans te vinden en dat het je motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Dat je het kunt gebruiken als handleiding en dat het je een steuntje in de rug geeft. Want alleen jij kan jouw eigen leven leiden. Niemand anders.

                           With love,

                                       autograph

you may also like

Loading Facebook Comments ...

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

De frisse en mooiste citruscake staat nu op renskroes.com, link in bio! Mjammmmmm ;) ...

After rain comes sunshine & no rain, no flowers… 🌻👇🏽

Werd de laatste maand even in het diepe gegooid. Maar nu heb ik weer wat meer lucht. Net de laatste 2 recepten van de 88 van mijn kookboek ‘ So Simple’ naar mijn redacteur gestuurd. Wat een bevalling maar hey nu voelt het dat ik weer wat extra oxytocine heb aangemaakt. Het was het allemaal waard. Wohooooo! Nu weer extra ruimte voor schrijfwerk, ontspanning (ruimte voor creativiteit) en de market :)
Trouwens als je mijn boek aan wil schaffen dan zou ik sowieso tamari, ahornsiroop, bouillonpoeder (gistvrij) en kokosmelk in huis halen. Mijn favorites! (Info komt ook allemaal in boek, hfst 1)
Wat voor ingrediënten zijn jouw favs?

📷 @anne_timmer
...

Hierbij een lekkere crispy, gezond & makkelijke salade for tonight of wanneer je er maar zin in hebt. Wij maakten 'em vandaag met team @powerfoodies en we loved it ;) Happy prepping! En de hele video vind je op mijn tiktok account @renskroes -x- Rens

Ingrediënten
½ rode kool
200 g mais
200 g wortel
15 g koriander
2 bosuien
1 el sesamzaad

Ingrediënten dressing:
2 el mayonaise
1 el tamari
sap van een halve citroen of limoen
¼ tl gemalen zwarte peper

1. Snijd de rode kool in dunne plakken, rasp de wortel en snijd de bosui en koriander fijn.
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom, voeg alle groenten eraan toe en hussel dit door elkaar.
3. Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de salade en serveer dit kleurrijke feestje in een grote kom!
4. Nog lekkerder met een lepeltje Gucot notenpasta, nommm!
...

Mijn focus was verantwoordelijkheid nemen en om zelfstandig te zijn (én dat ook te voelen). Mission accomplished en nog nooit zo verbonden gevoeld met deze twee mooie bijzondere vrouwen. ...

Hooi, even een berichtje van mij. Het is april, busy en het voelt alsof de tijd vliegt. Ik sta geen moment stil door mijn kleine dreumes die mij lekker wakker houdt. Ook sta ik uren voor kookboek ‘So Simple’ in de keuken omdat het einde in zicht is. En dan heb ik het nog niet eens over het runnen van de @powerfoodies shop ;) Drink non-stop matcha en het is even chaos maar in de goede zin. Het is een bijzondere tijd dus ik neem ook rust om het te verwerken want het gaat voorbij en ik weet zeker dat ik over een aantal jaren met heimwee terugkijk zoals dit moment die ik gister deelde op mijn stories:

“ Ik kreeg net opeens een huilbui. Ik keek naar mijn mooie, kleine, pure dreumesje die ‘jumpy jump’ riep en ingesmeerd en al op bed stond te springen. En daarna zei ze: “bobby”? Dat was namelijk het laatste onderdeel van ons avondritueel. Opeens kwam de gedachte dat deze tijd snel voorbij gaat. Een prachtige intensieve, waardevolle periode van dit gezonde mormeltje. Ik drukte haar stevig tegen mij aan en zei, “ja skat, do kreist de bobby”(borst). Ik gaf haar drinken en na een tijdje zei ze: “klear”. Ze deed mijn shirt naar beneden en ging slapen. We laten los
en we bouwen af als eenheid, iedere dag. En dan is nou net dat loslaten een aandachtspuntje voor mij. Dank je wel voor de trigger lieve MJ. Soms wil ik dat het allemaal stilstaat maar het enige wat ik kan doen is bewust genieten en je vertroetelen.”

Ik laat de emoties er zijn zodat ik de pieken goed op kan vangen en daardoor tot een grotere bewustzijnsgroei kom. Het is vaak heel bijzonder en af en toe pijnlijk maar ook zo fijn om golven te maken door mezelf te zijn, just like the moon ;) !

Stop jij je emoties weg? Of laat jij ze ook stromen? –x- Rens
...

Intuïtief eten. Ik ben opgegroeid in een “bewust” gezin, dus alles kwam ter sprake en er werden vragen gesteld. Zowel op mentaal, emotioneel, spiritueel én fysiek niveau. Dat bewustwordingsproces ben ik blijven aangaan en kon op een gegeven moment goed op mijn lichaam vertrouwen. Dat ging zeker met ups en downs en heb onder begeleiding van een trainer ook zeker wel wat voedingsschema’s opgesteld want dat hielp in de bewustwording. Ik ging nog schoner leven (key!) en werd meer helder van geest zodat ik makkelijker naar mijn interne signalen kon luisteren. Al vele jaren vertrouw ik nu o.a. op mijn interne honger- en verzadigingssignalen en dat mijn lichaam mij vertelt wanneer, wat en hoeveel ik moet eten (er zijn natuurlijk uitzonderingen, hehe). Net als een kind eigenlijk want we zijn er mee geboren maar die verdwijnt naar mijn mening zodra we in een systeem terechtkomen waar er te weinig op die bovenstaande niveaus wordt gefocust. Dit is de reden dat ik geen emotionele eter ben want ik pak de bron aan van de emotie. Door mijzelf b.v. de vraag te stellen: waarom heb ik zin in zoet? Hier zit meestal wat achter. Als je dat weet en je maakt de beslissing om het wel of niet te nemen, krijg je ook geen schuldgevoelens. En daardoor leef je vrijer en zonder kaders en beperkingen. Geef jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten, verdiep je in de power of food, ga lekker bewegen, heb je lichaam lief en ga vooral lekker kokkerellen zodat je je nog bewuster wordt over het mooie van voeding. Jij kan dit! –x- Rens @powerfoodies ...

Morgen deel ik Maya’s favoriete happies met de ‘So Simple’ familie. Dus als je zin hebt in wat baby/peuterfood inspo, pre-order dan mijn boek alvast zodat je deze drie recepten morgen in je inbox hebt (en natuurlijk de andere aankomende nieuwsbrieven). De link om te bestellen vind je in mijn bio, stories of ga gelijk naar renskroes.com 🌻 x Rens ...

Sending love and light to all of you, x MJ & R 💫 ...

In welk hokje zou jij mij duwen als het gaat om wat ik eet? Vegan? Vega? Of klei? Hahahaha.
Ik eet waar mijn lichaam (echt, maar dan ook ECHT en dus niet easy way out zoals junkfood) naar vraagt en dat is meestal een vegetarische hap met veel groente en koolhydraten maar soms ook wel orgaanvlees (sporadisch), kippen(bouillon) en een friet met een klodder mayo (iets vaker hehe). Wat ik vooral niet eet is troep zoals (vega(n) burgers met 1000 ingrediënten, iets wat 100 jaar goed blijft, al die enummer shit en junk wat ik niet uit kan spreken. Heel simpel eigenlijk wel. Dus nee, geen vega, pescetariër, vegan whatever. Nee, geen hokkie. Ik voed mij met eten wat zoveel mogelijk dichtbij de natuur staat (dat kan namelijk een grote verandering teweeg brengen in hoe je denkt, eruit ziet en voelt, ja hoor echt :) Zullen we stoppen met elkaar te labelen? En proberen om buiten de kaders te denken? En dan ook minder te oordelen? Het is allemaal oké. One love! X #renskroes @powerfoodies
...

Bloemkoolsteak | Mjam, echt een makkelijk, gezond en fancy recept die je zo op tafel zet. ‘One of my faves’! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Sla de foto op zodat je ‘em binnenkort (of vanavond?) kan maken 👇🏽

Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 el olijfolie, voor bakken
- 1 tl kerriepoeder
- Snuf keltisch zeezout
- 1/4 tl zwarte peper
- 2 handjes peterselie, fijngehakt

Dressing:
- 4 el Gucot Tahin
- 1 el citroensap
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 75 ml water
- Snufje keltisch zeezout
- 1 tl ahornsiroop

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C
2. Snijd de bloemkool in plakken van ca. 2 cm dik en leg op een bakplaat met een bakpapiertje eronder.
3. Meng de olijfolie en kerriepoeder en verdeel het mengsel over de plakken bloemkool. Bestrooi met peper en zout.
4. Bak de bloemkool voor 25 à 30 minuten gaar in de oven en draai om op de helft.
5. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
6. Leg de plakken bloemkool op een mooi bord, giet de dressing eroverheen en bestrooit met wat peterselie.
7. Enjoy! :)
...

We hadden een smoothie op de vroege vanochtend. 3 stengels bleekselderij, kwart romaine sla, handje bevroren mango, halve citroen, banaan en wat havermelk. Yea 💪🏽 We gaan zo een broodje met geitenkaas en omelet (+dadels, check recept @powerfoodies) maken. Jij?

Duurzaam rietje by @powerfoodies
...

Ik sta de laatste tijd constant ‘aan’ omdat het even niet anders kan. Zo is het nou eenmaal en het gaat wel weer een keer over maar voorlopig niet. Dat is toch wel de realiteit en het leven soms met een eigen onderneming. Je werkt door tot laat en je staat op en knalt! No excuses. Dat luie beestje in mij (hello stier!) wordt nu iedere keer wakker geschud en hierdoor is mijn leven nooit never ever saai! Zal ik waarschijnlijk wel naar mij toe hebben getrokken als je het van de ‘law of attraction’ oogpunt bekijkt. Misschien verlangde ik hier wel naar? Hahahaha.
Maar ik merk wel, hoe gek het ook klinkt, dat ik er over het algemeen rustig onder ben. Alsof ik in een film zit, haha. Wie heeft dit ook?

Hey maar anywayyyy, ook even een So Simple update. Het gaat lekker. Bijna iedere dag (soms 2-3 keer na fail!) maak ik een nieuw, simpel en gezond recept en daardoor zit ik nu al op de helft. Het is zo lekker allemaal en ik ben blij dat ik weer een prachtig kookboek mag maken. Het proces is echt magisch en ik geniet hier van. -x-
...

Golden Milk gemaakt met de Golden Spices Mix - 3 maal per week in de avond. Why? Het werkt ontstekingsremmend en het is een sterke antioxidant + antibacterieel 🦁 #foodforthought ...

De duurzame en gerecyclede sieraden van @golldjewelry hebben voor mij een emotionele waarde en ik draag ze voor het leven mede dankzij hun verhaal. Er gaat ook €10,- van de aankoop naar @solidaridadnl. Het is dus een prachtig cadeau om te geven, ook aan jezelf ;) ...

WAT ZIJN JOUW ULTIEME HEALTHBOOSTERS? 👇🏽 | Ik ben alweer twee weken in Nederland en gelijk aan de slag gegaan met koken voor ‘So Simple’. Heerlijk al die eenpansgerechten. Wha! (Nog minder dan 9 maanden jongens en dan heb je de 88 Powerfood recepten in je handen ;))

Ik voel 'em wel, die droge huid na vliegen en overgang tropisch weer naar grijs en koud. Dus ben mijn health weer even een extra boost aan het geven en ik dacht ik zet even op een rijtje.

Ik ben weer aan het oilpullen. Ik drink iedere ochtend een glas water met 1 el appelazijn, zorg ervoor dat ik alkalische eet (minder pasta, koffie, brood etc), maak zo vaak mogelijk een groen sapje, stretch en neem een koude douche iedere ochtend, slik vitamine D3 + K3, spirulina, vitamine C, weerstandssupplement en high vilality Rejuvenation. Ik slaap 8 uren (wel gebroken, hi Maya) en neem een golden milk met mijn eigen Gucot Golden Spices Mix 4 keer in de week. Dat is waar ik nu even op focus. Veranderd ook vaak weer. Volgende week ga ik bijvoorbeeld wat vaker sporten want dat is het laatste jaar er echt niet van gekomen.

Voor iedereen weer anders.
Wat is jouw gezondheidsbooster? 😂👇🏽

📷 @emmapeijnenburg
👗 @rensvdploeg
...

De cultuurverschillen zijn het meest uitdagend binnen ons gezin maar ook het meest verrijkend! (Kijk waar ik nu ben?;)) Door de relatie ben ik nog meer out of de box gaan denken en kan ik zoveel van al mijn programmeringen loslaten. Want wat is goed of fout? Dom of slim? Handig of onhandig? Bestaat dat? Wat is mijn projectie? En is wat mij is aangeleerd het beste? Of denk ik dat omdat het zo diep geworteld zit?

Door mijzelf dit soort vragen te stellen kan ik steeds beter met een open blik naar de wereld kijken en ga ik veel lichter door het leven. Mijn waarheid hoeft niet die van jou te zijn of andersom. Dus eigenlijk bestaat het niet. Als je het zo ziet, zit er geen of minder oordeel op en is het wat het is. Het zijn. Alleen maar liefde. Heerlijk! Ben er nog nog niet maar working on it ;)
...

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!