Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Recap 2017

Recap 2017

Blog thumbnail ,

Hey Powerfoodies! 2017 vlooooog voorbij maar er is zo ontzettend veel gebeurd! Niet alleen binnen mijn bedrijf maar ook op persoonlijk vlak. Precies een jaar geleden kwam ik op het idee om weer een nieuw boek te schrijven met als thema mijn favoriete feestrecepten. Ik vond het leuk om deze met iedereen te delen want ik hou nou eenmaal van het leven vieren (who doesn’t!). Vanaf januari tot en met maart heb ik heel veel in de keuken gestaan om de lekkerste party recepten te maken. Oh wat was het een feest. Destijds was ik alleen nog samen met Marieke op kantoor dus guess what, wij mochten dus samen alle recepten testen. Lucky us ; )! Soms “mislukte” het gerecht dus dan moest het een aantal keer geproefd worden. Ik kon op een gegeven moment mijn bovenste knoop van mijn niet meer broek dicht krijgen maar hey, Powerfood never hurts anybody!

In april tijdens mijn vakantie op Cape Verde besloot ik om weer in New York te gaan wonen. Mijn leven in Nederland was heel fijn maar ik wilde een nieuwe uitdaging. Ruim 9 jaar geleden heb ik Sid in the City ontmoet en wilde heel graag (na 3 jaar samen in Amsterdam te hebben gewoond) samen met hem daar wonen. Daarnaast wilde ik uit mijn comfort zone stappen. Met that in mind moest er dus heel wat gebeuren. Het team was inmiddels groter geworden en had dus meer verantwoordelijkheid. Tevens wilde ik mijn mooie kantoor niet opgeven. Maar I made it, begin herfst kreeg ik de sleutel van mijn woning in New York en het team in Amsterdam is still up and running!

In de tussentijd heb ik in juni mijn 4
e boek ‘The Party Edition’ (!) gelanceerd, ben ik begonnen met vloggen, won ik de Libelle Smaakmakers Awards, publiceerde ik de Engelstalige ‘On The Go’ in New York en heb ik in november een TED talk gegeven. Door al deze mooie ervaringen ben ik dit jaar op persoonlijk vlak erg gegroeid. Ik heb geleerd om werk uit handen te geven en om te leiden. Daarnaast ben ik mij meer op spiritueel vlak gaan verdiepen. Ik ben begonnen met mediteren, ik heb workshops bijgewoond (o.a. van Abraham Hicks), veel boeken gelezen en documentaires bekeken. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in de wet van vibratie en aantrekkingskracht wat betekent: waar je meer energie aan geeft, je meer energie van krijgt. Al jaren geloof ik dat je het leven zelf (onbewust) creëert en alle omstandigheden, gebeurtenissen en mensen zelf aantrekt. En dit jaar ben ik hier nog meer naar gaan handelen. Wat ik dit jaar heb gecreëerd is allemaal vanuit mijn eigen aantrekkingskracht. Thuis als kind ben ik met deze denkwijze opgevoed maar toch waren we altijd erg bescheiden en daardoor werd het voor mij lastig te denken dat alles mogelijk was. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, “Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje”, “Hoge bomen vangen veel wind”. Het zal waarschijnlijk wel deels te maken hebben met de Nederlandse cultuur? Het was en is het nog steeds af en toe moeilijk om gedachten “dat het niet lukt” uit te schakelen maar de positiviteit dit jaar heeft het overtroffen.

Ik voel mij nodig in dit leven, dat ik iets te brengen heb en dat ik daarom het leven aan moet gaan. 2017 heeft mij meer kracht gegeven. Ik durf mijn hart meer te openen. Ik denk dat 2018 mij zoveel te bieden heeft. Ik kijk ernaar uit. Ik ben gelukkig, ik zit in een goede vibratie ook al heb ik mijn ups & downs maar ik groei ook door ook minder leuke ervaringen. Dat hoort erbij maar ik weet waar ik aandacht aan moet schenken. Ik hou mij niet vast aan het verleden en ga voor een betere visie in de toekomst. Ik ga het aan! Jij?

Happy 2018 alvast lieve Powerfoodies! Dank jullie wel voor al jullie support, jullie geven mij kracht om door te gaan waar ik mij bezig ben en ik hoop nog heel veel voor jullie te kunnen betekenen! Op dit moment ben ik bezig met een heel groot, spannend project. Begin 2018 kan ik jullie er meer over vertellen en laten zien. So… Stay tuned guys!

Love,

Wat mij heeft geleerd om mijn vibratie te verhogen
Ik ben de laatste jaren veel meer aandacht gaan besteden aan hoe ik mij op ieder moment van de dag voel. Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit doe ik iets wat mijn vibratie verhoogd, bijvoorbeeld:
– Accepteren van het negatieve  en het down gevoel en er geen aandacht aan besteden
– In de natuur of park lopen. Of ik loop een blokje om ; )
– 10 dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben en die dankbaarheid ook voelen
– Met vrienden afspreken die mij begrijpen en positief in het leven staan
– Naar mijn favoriete muziek luisteren en dansen
– Liefde sturen naar mensen die mij storen

Het gevolg hiervan is dat ik heb geleerd om mijn levenservaringen zoveel mogelijk in goed daglicht te zetten. En daardoor merk ik dat het leven er veel beter op wordt! Ook al is het leven niet altijd fijn, het helpt gewoon om positief te blijven denken. Anders kom je (en blijf je) in een negatieve spiraal waarbij het moeilijk is om uit te komen.

Hoe open jij je eigen hart? 

Boeken die mij dit jaar hebben geïnspireerd:

 • Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer
 • Power of Now – Eckhart Tolle
 • Master your mindset – Michael Pilarczyk
 • Je bent rijk geboren – Bob Proctor
 • Moed van imperfectie – Brene Brown
 • Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont
 • The Happiness Project – Gretchen Rubin

Mijn favoriete docu’s & films van 2017:

 • Forks over knives
 • What The Health
 • Minimalism
 • Chef’s Table
 • Innsæi, The Power of Intuition
 • Okja
 • Embrace

you may also like

Loading Facebook Comments ...

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

Dit simpele en lekkere pasta recept krijg jij binnenkort als je mijn kookboek nu pre-ordered want dan ben je aangemeld voor de “‘So Simple’ nieuwsbrief. You gonna love it! De link staat in de bio (en renskroes.com) 💫 Had ‘em op stories geplaatst en kreeg zoveel enthousiaste reacties dus you ask I deliver ;) - x- Rens ...

Ik streef meer naar SIMPEL. Simpeler eten, minder bezit, kwaliteit over kwantiteit, rust, naar binnen, structuur. Jij ook? En hoe ziet een simpel leven er volgens jou uit? 👇🏽💫 ...

Dank je wel voor jullie mooie berichten afgelopen week. Wat een hectische en emotionele tijd voor mij. Ik zette mijn boek So Simple op pre-order maar door de 350k bezoekers op renskroes.com crashte die, BAM (lesson learned!). Nu zijn we alles aan de achterkant aan het fixen en lanceren we 10 november. Ik zal het hier delen als het zover is, maar je kan op die dag, als je bent aangemeld voor mijn nieuwsbrief, ook een mailtje van mij verwachten.

Besides all that werd ook mijn kleine meisje zaterdag 1 jaar wat de laatste tijd ook veel met mij deed. Zo onwennig! Ik had behoefte om de geboorte van haar met jullie te delen. Voor vooral de mamas (to be). Ik voelde dat aan alles. Niet vanuit mijn perspectief, want ik zat natuurlijk helemaal in mijn eigen wereld. Ik wilde de ervaring laten opschrijven door iemand die het van heel dichtbij heeft meegemaakt. Iemand die het met een hele andere kijk, een iets grotere afstand heeft mogen ervaren. Dank je wel @kassandra_schreuder voor je prachtige woorden. Ik hoop dat we velen hierdoor mogen inspireren. Het verhaal staat in mijn feed als je ‘em nog niet gelezen hebt.

We zijn nu met ons gezinnetje op reis en werk ik even niet op kantoor wat mij altijd zoveel inspiratie geeft. Even lekker uit mijn comfort zone ;) Misschien ooit een huis op wielen, met dan wel een moestuin? Hehe.

Lieverds, dank je wel voor de liefde die ik heb mogen ontvangen. Wat bestaan er toch mooie mensen op deze bol (of is ie plat? Hahaha). Dikke tút for yoouuu! Rens

Ik draag hier @golldjewelry natuurlijk. Check link in mijn bio. Love love love.
...

Ben jij team spicy of team slap? 🌶 🤣 Bij ons stond er altijd sambal op tafel. Vaak Badjak. En dat deed mijn papa meestal in de nasi of we mengden het in de mayo als dip voor bij de sperziebonen (like patatas) uit de tuin. Ik ben daarna altijd spicy blijven eten, liefst zo heet mogelijk, ook tijdens zwangerschap (ooooooh vandaar een spicy baby, haha) en nu eet ik Asjes aardappel sambal ook vaak als bijgerecht bij mijn rijst en gewokte groenten. Recept kan je op mijn website vinden. Loooove it. Misschien wel iets minder goed voor me pitta dosha vibes trouwens ;) ...

FOOD FACT: Supplementeer jij vitamine D3? En wist je dat Vitamine D & K elkaar nodig hebben in de opname? | Alles hangt met alles samen en dat geldt ook zeker voor de werking van (essentiële) nutriënten in het lichaam. Zo hebben vitamine D (wordt vooral aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan UVB-stralen van de zon, maar echter lang niet voldoende staling krijgen om D te maken) en vitamine K elkaar nodig om goed te functioneren want ze spelen (met name vitamine K2) beide namelijk een essentiële rol in de calciumstofwisseling. Maar vitamine K2-status (net als vitamine D) is bij vrijwel iedereen niet optimaal omdat onze voeding minder vitamine K2 bevat dan we nodig hebben voor het normaal functioneren van overige vitamine K-afhankelijke eiwitten.

Dus ook lekker aan de vitamine K2 zou ik zeggen ;) Vitamine K2 komt voornamelijk voor in vette dierlijke voeding ( yoghurt, kaas en kwark. zachte, blauwe en harde kaas en (lever)paté) maar ook in gefermenteerde voeding zoals nattō (gefermenteerde sojabonen, die ik ooit in Japan heb gegeten en heel vies vond), zuurkool en kimchi. Maar je kunt het ook supplementeren. Je hebt tegenwoordig D3 & K2 in één. Cheers!
...

De #Gucot APPELAZIJN CHALLENGE bestaat twee jaar. Oh, yea baby! En de positieve recensies vliegen mij elke keer weer om de oren. Zo blij dat we dit met z’n allen doen. Vooral nu, in deze tijd, moeten we ervoor zorgen dat we gezond bezig zijn. Doe je 1 oktober ook met ons (team @powerfoodies) mee?! Hands up ✋🏽

Waarom de challenge? 👇🏽
Hoewel deze per persoon verschillen en er helaas nog geen waterdicht wetenschappelijk onderzoek is om deze voordelen te bewijzen, zeggen de vele ervaringsverhalen en het enthousiasme binnen de Powerfoodies-community voor mij genoeg. Sinds we de #appelazijnchallenge in het leven geroepen hebben, worden we overladen met positieve ervaringen: minder bloating, mooiere huid, meer energie, betere stoelgang…

Recensies:
“Door de appelazijn is de beginnende psoriasis bij mijn partner weggegaan. Geen hormonale zalf meer nodig”

“Echt goed voor mijn darmen. Geen klachten meer en huid is ook rustiger”

“ Ik gebruik het met name om minder last te hebben van een opgeblazen buik/gevoel en merk na 2 weken verschil”

“minder bloated”

“Al die tijd geen blaasontsteking meer gehad waar ik altijd last van had”

Hoe werkt het nou ook alweer precies? Easy peasy!
🍎 1. Koop 2 flessen Gucot appelazijn via mijn webshop powerfoodies.com, link ook in bio.
🍎 2. Drink de hele maand, elke dag, een half uur voor je ontbijt (en eventueel avondeten voor de die hards) 350 ml lauwwarm water met 1 el Gucot Appelazijn.

Tips:
- Voor een sweet touch kun je 1 tl Gucot Bloesemhoning toevoegen en vergeet het niet te drinken met een duurzaam Powerfoodies-rietje. Dat beschermt je tandglazuur.
- Mocht een challenge-periode niet handig uitkomen, kun je de uitdaging natuurlijk altijd op een ander moment starten. En als het je bevalt, ga je na een maand gewoon lekker door ghehe!

Omdat de voordelen zo verschillend zijn per persoon, blijven we altijd benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze Powerfoodies. Deel je jouw journey via @powerfoodies en hieronder? Alle vragen mag je hier ook droppen!

Looooove, Rens #1oktoberappelazijnchallenge #appelazijnchallenge #gucot #gucotappelazijnchallenge
...

Ik schreef een aantal maanden een post over de maatschappij, hoe ik het vind veranderen. Ook vroeg ik jullie een paar weken geleden wat vrijheid voor jullie betekent. Net als jullie stel ik mij ook vragen over de huidige maatschappij. Waar gaan wij naartoe? Er wordt nu met man en macht verdeeldheid gezaaid. Gebaseerd op angst. En angst is nooit ‘the answer’. Liefde is. Dus laten we vooral met beide benen op de grond nadenken over wat er echt gaande is. Wat ik altijd al zeg m.b.t voeding: wees bewust van het voedsel dat je tot je neemt. Maar bewustzijn is meer dan dat. Daar draait het leven om, altijd weer. Laten we daar vooral op richten en zijn. We dragen allemaal bij aan een collectief bewustzijn. Laat je niet meeslepen in de lage trilling maar blijf in je kracht. Verbind en vecht in liefde, licht en vreugde. We hebben elkaar nodig. Let’s go! Liefs, Rens

📷: @liselorechevalier
...

Ik mis het wonen in New York soms. Ik voelde mij daar vrijer maar misschien is het gewoon een illusie, vrij zijn. Want zijn we eigenlijk wel zo vrij? Ik hoor graag hoe jij hier over denkt 👇🏽🌿

Picture @nickonken
...

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!